Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Śmietankowy sernik z brzoskwiniamy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 256182" data-attributes="member: 592"><p>ŚMIETANKOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI</p><p></p><p>To jest przepis na mój jeden z ukochanych serników ,pochodzi z ,,Kuchni"</p><p>50 dag tłustego sera śmietankowego trzykrotnie mielonego lub wiejskiego</p><p>40 dag mleka w proszku</p><p>1/2 litra śmietanki 30-procentowej</p><p>21/2 szklanki cukru-tyle jest w przepisie ja daję nie więcej niż 1 i 1/2 szklanki tego cukru</p><p>3 żółtka</p><p>6 białek</p><p>4 łyżki mąki pszennej</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>1 łyżka kaszy manny</p><p>1łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>skórka otarta z 1 cytryny</p><p> herbatniki do wyłożenia formy</p><p>1 puszka ( ok84dag )brzoskwiń w syropie-odsączyć</p><p>Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki.Brzoskwinie pokroić w plasterki.Ser utrzeć z z połową cukru oraz żółtkami.Mleko w proszku połączyć z mąką pszenną ,ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia ,przesiać do masy serowej i dikładnie wymieszać .Dodać kaszę mannę ,skórkę z cytryny.Śmietankę ubić i również wymieszać z masą .Białka ubić z pozostałym cukrem na pianę i delikatnie wymieszać z masą</p><p>Masę serową wyłożyć na warstwę herbatników ,wyrównać powierzchnię i rozłożyć na niej kawałki brzoskwiń.Piec w temp. 180 stopni przez 40-50 minut</p><p>Wystudzić najlepiej w uchylonym piekarniku</p><p>Na zdjęciu brzoskwinie są na wierzchu ciasta ,ale ,,moje" najczęściej opadają na dno.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 256182, member: 592"] ŚMIETANKOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI To jest przepis na mój jeden z ukochanych serników ,pochodzi z ,,Kuchni" 50 dag tłustego sera śmietankowego trzykrotnie mielonego lub wiejskiego 40 dag mleka w proszku 1/2 litra śmietanki 30-procentowej 21/2 szklanki cukru-tyle jest w przepisie ja daję nie więcej niż 1 i 1/2 szklanki tego cukru 3 żółtka 6 białek 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny 1łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny herbatniki do wyłożenia formy 1 puszka ( ok84dag )brzoskwiń w syropie-odsączyć Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki.Brzoskwinie pokroić w plasterki.Ser utrzeć z z połową cukru oraz żółtkami.Mleko w proszku połączyć z mąką pszenną ,ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia ,przesiać do masy serowej i dikładnie wymieszać .Dodać kaszę mannę ,skórkę z cytryny.Śmietankę ubić i również wymieszać z masą .Białka ubić z pozostałym cukrem na pianę i delikatnie wymieszać z masą Masę serową wyłożyć na warstwę herbatników ,wyrównać powierzchnię i rozłożyć na niej kawałki brzoskwiń.Piec w temp. 180 stopni przez 40-50 minut Wystudzić najlepiej w uchylonym piekarniku Na zdjęciu brzoskwinie są na wierzchu ciasta ,ale ,,moje" najczęściej opadają na dno. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Śmietankowy sernik z brzoskwiniamy
Bottom