Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smorrebrod med ost og tun
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 820773" data-attributes="member: 2721"><p><em>Z okazji Tygodnia Skandynawskiego przygotowałam Smorrebrod, czyli po naszemu... kanapkę ( o ile to mniej romantycznie brzmi!) Tak czy inaczej, Smorrebrod stanowi kwintesencję duńskości, większość restauracji ma przeróżne wersje Smorrebrod w swych jadłospisach, są także restauracje serwujące wyłącznie Smorrebrod w dziesiątkach odmian. </em></p><p> <em>Tutaj przedstawiam wersję z twarożkiem i tuńczykiem. Idealne uzupełnianie się smaków. </em></p><p> <em>Przepis pochodzi z książki: &quot; Toutes les saveurs - Cuisine Danoise.&quot; Editorial Escudo de Oro, S.A.</em></p><p> </p><p> [ATTACH=full]38223[/ATTACH]</p><p> </p><p> 1 opakowanie sekra twarożkowego ( u mnie Pilos 250 g) lub twarożku 3 krotnie mielkonego</p><p> cebula</p><p> tuńczyk z puszki</p><p> ogórek</p><p> 3-4 rzodkiewki</p><p> sól</p><p> pieprz</p><p> ostra papryka</p><p> </p><p> Do twarożku dodać drobno posiekaną cebulę (lub dymkę wraz ze szczypiorem) oraz posiekane rzodkiewki. Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.</p><p> Pieczywo lekko posmarować masłem, na pieczywie układać plastry świeżego ogórka, na to twarożek, na wierzchu tuńczyk z puszki. </p><p>Posypać delikatnie ostrą papryką.</p><p> </p><p> (Przepis zaleca także dodanie posiekanych czarnych oliwek, z których ja zrezygnowałam)</p><p></p><p>Naturalnie, zamiast układać warstwowo, można wszystkie składniki wymieszać, tworząc jednolitą, smaczną pastę kanapkowa. Wystarczy do twarożku dodać posiekany ogórek i tuńczyka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 820773, member: 2721"] [I]Z okazji Tygodnia Skandynawskiego przygotowałam Smorrebrod, czyli po naszemu... kanapkę ( o ile to mniej romantycznie brzmi!) Tak czy inaczej, Smorrebrod stanowi kwintesencję duńskości, większość restauracji ma przeróżne wersje Smorrebrod w swych jadłospisach, są także restauracje serwujące wyłącznie Smorrebrod w dziesiątkach odmian. Tutaj przedstawiam wersję z twarożkiem i tuńczykiem. Idealne uzupełnianie się smaków. Przepis pochodzi z książki: " Toutes les saveurs - Cuisine Danoise." Editorial Escudo de Oro, S.A.[/I] [ATTACH=full]38223[/ATTACH] 1 opakowanie sekra twarożkowego ( u mnie Pilos 250 g) lub twarożku 3 krotnie mielkonego cebula tuńczyk z puszki ogórek 3-4 rzodkiewki sól pieprz ostra papryka Do twarożku dodać drobno posiekaną cebulę (lub dymkę wraz ze szczypiorem) oraz posiekane rzodkiewki. Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Pieczywo lekko posmarować masłem, na pieczywie układać plastry świeżego ogórka, na to twarożek, na wierzchu tuńczyk z puszki. Posypać delikatnie ostrą papryką. (Przepis zaleca także dodanie posiekanych czarnych oliwek, z których ja zrezygnowałam) Naturalnie, zamiast układać warstwowo, można wszystkie składniki wymieszać, tworząc jednolitą, smaczną pastę kanapkowa. Wystarczy do twarożku dodać posiekany ogórek i tuńczyka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smorrebrod med ost og tun
Bottom