Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Śniadaniowe burrito / śniadaniowa tortilla z jajecznicą i kiełbasą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1468684" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszne i sycące śniadanie. Znakomicie rozgrzewa w chłodne dni. Stopień ostrości dostosowujemy do własnego gustu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]85485[/ATTACH]</p><p></p><p>dla 2 osób:</p><p>2 pszenne tortille</p><p>kawałek kiełbasy ok.12-15 cm</p><p>1 nieduża cebula</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany</p><p>2 łyżki siekanego szczypiorku</p><p>garść startego żółtego sera</p><p>3 jajka rozmiar M</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>olej</p><p>ostry sos chili</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p></p><p>Kiełbasę kroimy w pół plastry. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, drobno posiekaną cebulą oraz obranym, posiekanym czosnkiem. </p><p>Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.</p><p></p><p>Na niewielkiej patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła, smażymy jajecznicę.</p><p></p><p>Na środek każdej tortilli nakładamy wzdłuż cienką smużkę sosu chili. </p><p>Następnie układamy porcję kiełbasy z cebulą (odsączonej z oleju), po 1 łyżce śmietany, porcję jajecznicy, posypujemy startym zółtym serem i szczypiorkiem. Każdą tortille zwijamy w rulon. Układając zwinięciem do dołu, podpiekamy w opiekaczu do kanapek (płytki typu grill), na patelni grillowej, ewentualnie na suchej patelni teflonowej lub w piekarniku, aż tortille będą lekko rumiane.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1468684, member: 2721"] Pyszne i sycące śniadanie. Znakomicie rozgrzewa w chłodne dni. Stopień ostrości dostosowujemy do własnego gustu. [ATTACH=full]85485[/ATTACH] dla 2 osób: 2 pszenne tortille kawałek kiełbasy ok.12-15 cm 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki siekanego szczypiorku garść startego żółtego sera 3 jajka rozmiar M 1 łyżeczka masła olej ostry sos chili sól i pieprz do smaku Kiełbasę kroimy w pół plastry. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, drobno posiekaną cebulą oraz obranym, posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na niewielkiej patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła, smażymy jajecznicę. Na środek każdej tortilli nakładamy wzdłuż cienką smużkę sosu chili. Następnie układamy porcję kiełbasy z cebulą (odsączonej z oleju), po 1 łyżce śmietany, porcję jajecznicy, posypujemy startym zółtym serem i szczypiorkiem. Każdą tortille zwijamy w rulon. Układając zwinięciem do dołu, podpiekamy w opiekaczu do kanapek (płytki typu grill), na patelni grillowej, ewentualnie na suchej patelni teflonowej lub w piekarniku, aż tortille będą lekko rumiane. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Śniadaniowe burrito / śniadaniowa tortilla z jajecznicą i kiełbasą*
Top
Bottom