Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers -moja wersja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tosina" data-source="post: 752307" data-attributes="member: 3708"><p>SNICKERS . Przepis jaki jest wykorzystywany w mojej rodzinie od dawien, dawna. Niestety moja kuchena miala juz sporo lat i cienko piekla ale od mc. mam nowa i nadrabiam zaleglosci .</p><p></p><p>Skl. na ciasto.</p><p></p><p>6żółtek</p><p>1/2 szkl. cukru pudru</p><p>1 cala kasia.</p><p></p><p>Wszystko to ubic na puszysta mase polaczyc z 3szkl. maki tortowej oraz 1łyżka proszku do pieczenia.</p><p>Podzielic na dwie czesci i upiec dwa placki.</p><p>Piec w pikarniku normalnym w tem 200 st. C , ok 25-30minut. Zas w tym z termoobiegiem wystarczy 175st C i 20max.</p><p></p><p>MASa Smietankowa.</p><p></p><p>2 kremowki 36% , 2x1,5 łyzki żelantyny.</p><p></p><p>1 Kremowke ubic na sztywno po czym wlac do niej rozpuszcone w goracej wodzie(100ml) 1,5 łyzki zelantyny.Wlac gorace po czym nadal ubijac.</p><p></p><p>Czynnosc pozniej powtarzamy.</p><p> </p><p>PO ostudzeniu placków robimy przekladanke.</p><p></p><p>1placek</p><p>2wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki)</p><p>3 warstwa smiatany</p><p>4 placek</p><p>5 wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki)</p><p>6 wartswa smietany</p><p> 7 na góre sypiemy zmielone migdaly i orzechy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tosina, post: 752307, member: 3708"] SNICKERS . Przepis jaki jest wykorzystywany w mojej rodzinie od dawien, dawna. Niestety moja kuchena miala juz sporo lat i cienko piekla ale od mc. mam nowa i nadrabiam zaleglosci . Skl. na ciasto. 6żółtek 1/2 szkl. cukru pudru 1 cala kasia. Wszystko to ubic na puszysta mase polaczyc z 3szkl. maki tortowej oraz 1łyżka proszku do pieczenia. Podzielic na dwie czesci i upiec dwa placki. Piec w pikarniku normalnym w tem 200 st. C , ok 25-30minut. Zas w tym z termoobiegiem wystarczy 175st C i 20max. MASa Smietankowa. 2 kremowki 36% , 2x1,5 łyzki żelantyny. 1 Kremowke ubic na sztywno po czym wlac do niej rozpuszcone w goracej wodzie(100ml) 1,5 łyzki zelantyny.Wlac gorace po czym nadal ubijac. Czynnosc pozniej powtarzamy. PO ostudzeniu placków robimy przekladanke. 1placek 2wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki) 3 warstwa smiatany 4 placek 5 wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki) 6 wartswa smietany 7 na góre sypiemy zmielone migdaly i orzechy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers -moja wersja
Top
Bottom