Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers na krakersach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 699381" data-attributes="member: 7658"><p><u>Masa Karpatkowa:</u></p><p></p><p><strong>kostka masła</strong></p><p><strong>0,5 litra mleka</strong></p><p><strong>opakowanie kremu karpatka ( jak na zdjeciu)</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25485[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Masa czekoladowa:</u></p><p></p><p><strong>1/2 litra mleka</strong></p><p><strong>cukier waniliowy</strong></p><p><strong>3/4 szklanki cukru</strong></p><p><strong>5 żółtek</strong></p><p><strong>2 łyżka mąki pszennej</strong></p><p><strong>2 łyżki mąki ziemniaczanej</strong></p><p><strong>kostka masła</strong></p><p><strong>3 łyżki kakao</strong></p><p></p><p><u>Polewa:</u></p><p></p><p><strong>2 tabliczki dobrej czekolady</strong></p><p><strong>pół kostki masła</strong></p><p><strong>4 łyżki mleka</strong></p><p></p><p><u>Dodatkowo:</u></p><p></p><p><strong>mleko skondensowane w puszce,słodzone</strong></p><p><strong>4 paczki krakersów Lajkonik</strong></p><p><strong>słone orzeszki</strong></p><p></p><p><u>Wykonanie:</u></p><p></p><p><strong>1.Mleko w puszce gotujemy 3 godziny na małym ogniu , pilnujac aby puszka była ciągle zanurzona w wodzie, najlepiej zrobić to dzien wczesniej aby karmel w puszce wystygł. Nigdy nie wolno otwierac puszki zaraz po ugotowaniu!!!!</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2.Mase karpatkową robimy wg. przepisu na opakowaniu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3.masa czekoladowa: z pół litra mleka, cukru waniliowego, cukru,żółtek,mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Utrzec kostke masła dodając po łyżce budyniu,na końcu kakao .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>4.W blaszce o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) układamy krakersy</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25486[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>układamy drugą warstwe krakersów uzywając masy czekoladowej jako kleju.</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25487[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Na krakersy kładziemy mase czekoladową, posypujemy ją orzeszkami</strong> </p><p></p><p>[ATTACH=full]25488[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Na mase czekoladową z orzeszkami nakładamy mleko z puszki</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25489[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Kładziemy kolejną warstwe krakersów</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25490[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Krakersy posypujemy orzeszkami i kładziemy mase karpatkową</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25491[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Na mase karpatkową krakersy</strong> </p><p></p><p>[ATTACH=full]25492[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki na polewe czekoladową rozpuszczamy w garnuszku i polewamy ostatnią warstwe krakersów. Wierzch posypujemy orzeszkami.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]25493[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Ciasto jest najlepsze na drugi dzien</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]25494[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]25495[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Przepis na ciasto pochodzi z Wielkiego Żarcia : <a href="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis31223.html" target="_blank">http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis31223.html</a> i jest naprawde warte polecenia </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 699381, member: 7658"] [U]Masa Karpatkowa:[/U] [B]kostka masła 0,5 litra mleka opakowanie kremu karpatka ( jak na zdjeciu)[/B] [ATTACH=full]25485[/ATTACH] [U]Masa czekoladowa:[/U] [B]1/2 litra mleka cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 3 łyżki kakao[/B] [U]Polewa:[/U] [B]2 tabliczki dobrej czekolady pół kostki masła 4 łyżki mleka[/B] [U]Dodatkowo:[/U] [B]mleko skondensowane w puszce,słodzone 4 paczki krakersów Lajkonik słone orzeszki[/B] [U]Wykonanie:[/U] [B]1.Mleko w puszce gotujemy 3 godziny na małym ogniu , pilnujac aby puszka była ciągle zanurzona w wodzie, najlepiej zrobić to dzien wczesniej aby karmel w puszce wystygł. Nigdy nie wolno otwierac puszki zaraz po ugotowaniu!!!! 2.Mase karpatkową robimy wg. przepisu na opakowaniu. 3.masa czekoladowa: z pół litra mleka, cukru waniliowego, cukru,żółtek,mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Utrzec kostke masła dodając po łyżce budyniu,na końcu kakao . 4.W blaszce o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) układamy krakersy[/B] [ATTACH=full]25486[/ATTACH] [B]układamy drugą warstwe krakersów uzywając masy czekoladowej jako kleju.[/B] [ATTACH=full]25487[/ATTACH] [B]Na krakersy kładziemy mase czekoladową, posypujemy ją orzeszkami[/B] [ATTACH=full]25488[/ATTACH] [B]Na mase czekoladową z orzeszkami nakładamy mleko z puszki[/B] [ATTACH=full]25489[/ATTACH] [B]Kładziemy kolejną warstwe krakersów[/B] [ATTACH=full]25490[/ATTACH] [B]Krakersy posypujemy orzeszkami i kładziemy mase karpatkową[/B] [ATTACH=full]25491[/ATTACH] [B]Na mase karpatkową krakersy[/B] [ATTACH=full]25492[/ATTACH] [B]Składniki na polewe czekoladową rozpuszczamy w garnuszku i polewamy ostatnią warstwe krakersów. Wierzch posypujemy orzeszkami.[/B] [ATTACH=full]25493[/ATTACH] [B]Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Ciasto jest najlepsze na drugi dzien[/B] [ATTACH=full]25494[/ATTACH] [ATTACH=full]25495[/ATTACH] [B]Przepis na ciasto pochodzi z Wielkiego Żarcia : [URL="http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis31223.html"]http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis31223.html[/URL] i jest naprawde warte polecenia [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers na krakersach
Top
Bottom