Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="madziawoj" data-source="post: 898627" data-attributes="member: 7889"><p>Od razu zaznaczam, że nie jestem autorką tego przepisu. Wiele lat temu dostałam go od znajomej, a ona wczesniej tez od znajomej. Ale ciasto jest pyszne i zawsze cieszy się dużym powodzeniem na imprezach.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45826[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Ciasto:</p><p>1/2kg mąki</p><p>250g margaryny</p><p>3/4szkl cukru pudru</p><p>2 łyż miodu</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżecz sody</p><p></p><p>Z w/w składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Dwie upiec (ok 10-12 min 200st C) a na trzecią, jeszcze surową nałożyć masę orzechową:</p><p>125g margaryny</p><p>25dkg posiekanych orzechów włoskich</p><p>1/2szkl cukru</p><p>2 łyż miodu</p><p>Składniki wyłożyć na patelnię i chwilę smażyć.</p><p></p><p>Jeszcze gorącą masę orzechową wylać na surowy placek a następnie zapiec ok 20min w 200st C.</p><p></p><p>Krem budyniowy:</p><p>Z 1/2l mleka odlać 1/2szkl i dodać:</p><p>2 łyż mąki</p><p>1 łyżecz mąki ziemniaczanej</p><p>1 cukier wanilinowy</p><p>2 żółtka</p><p>1/2 szkl cukru</p><p>Składniki dokładnie wymieszać, pozostałą część mleka zagotować i do gotującego wlać mieszankę. Gotowąć aż zacznie gęstnieć.</p><p>Po wystudzeniu krem utrzeć z 1 kostką masła.</p><p></p><p>I teraz układamy kolejno:</p><p>1 placek</p><p>powidła (ja zawsze uzywam domowych śłiwkowych)</p><p>placek z orzechami</p><p>krem budyniowy</p><p>placek</p><p>na to polewa czekoladowa ( ja od pewnego czasu uzywam polewy kakaowe Cinki z żelatyną, świetnie się sprawdza)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="madziawoj, post: 898627, member: 7889"] Od razu zaznaczam, że nie jestem autorką tego przepisu. Wiele lat temu dostałam go od znajomej, a ona wczesniej tez od znajomej. Ale ciasto jest pyszne i zawsze cieszy się dużym powodzeniem na imprezach. [ATTACH=full]45826[/ATTACH] Ciasto: 1/2kg mąki 250g margaryny 3/4szkl cukru pudru 2 łyż miodu 2 jajka 1 łyżecz sody Z w/w składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Dwie upiec (ok 10-12 min 200st C) a na trzecią, jeszcze surową nałożyć masę orzechową: 125g margaryny 25dkg posiekanych orzechów włoskich 1/2szkl cukru 2 łyż miodu Składniki wyłożyć na patelnię i chwilę smażyć. Jeszcze gorącą masę orzechową wylać na surowy placek a następnie zapiec ok 20min w 200st C. Krem budyniowy: Z 1/2l mleka odlać 1/2szkl i dodać: 2 łyż mąki 1 łyżecz mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy 2 żółtka 1/2 szkl cukru Składniki dokładnie wymieszać, pozostałą część mleka zagotować i do gotującego wlać mieszankę. Gotowąć aż zacznie gęstnieć. Po wystudzeniu krem utrzeć z 1 kostką masła. I teraz układamy kolejno: 1 placek powidła (ja zawsze uzywam domowych śłiwkowych) placek z orzechami krem budyniowy placek na to polewa czekoladowa ( ja od pewnego czasu uzywam polewy kakaowe Cinki z żelatyną, świetnie się sprawdza) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snickers
Bottom