- Lis 14, 2005
- 489
- 0
- 0
Szybki, prosty deser
6 zoltek
150 g cukru
1/4 l mleka
1 op. cukru waniliowego
szczypta soli
Zoltka z 150 g cukru ubic tak dluga az powstanie puszysta mase. Mleko z cukrem waniliowym podgrzac ale nie doprowadzic do gotowania. Zdjac z ognia i powoli dolewac do masy jajecznej i ostroznie mieszac i ponownie postawic na plyte i powoli mieszac dalej uwazac zeby nie doprowadzic do zagotowanie a ma powstac gesta masa. Mase przelac do szklanej miski a miske wstawic do innego naczynia napelnionego bardzo zimna woda. Gotowy deser mozna przystroic roznymi owocami.
6 zoltek
150 g cukru
1/4 l mleka
1 op. cukru waniliowego
szczypta soli
Zoltka z 150 g cukru ubic tak dluga az powstanie puszysta mase. Mleko z cukrem waniliowym podgrzac ale nie doprowadzic do gotowania. Zdjac z ognia i powoli dolewac do masy jajecznej i ostroznie mieszac i ponownie postawic na plyte i powoli mieszac dalej uwazac zeby nie doprowadzic do zagotowanie a ma powstac gesta masa. Mase przelac do szklanej miski a miske wstawic do innego naczynia napelnionego bardzo zimna woda. Gotowy deser mozna przystroic roznymi owocami.