Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snikers z masą jabłkową i budyniową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 48887" data-attributes="member: 90"><p>Nie jest bardzo słodki dzięki masie z jabłek :</p><p> 0,5 kg mąki</p><p>10dag cukru</p><p>20 dag margaryny</p><p>2 jajka</p><p>2 łyżki miodu</p><p>2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 2 łyżkach śmietany</p><p></p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Upiec 2 placki ( w jednakowej wielkości blaszkach) ok. 15-20 minut</p><p>Trzeci placek( surowy) posmarować gorącą masą orzechową:</p><p>20 dag orzechów włoskich (lub ziemnych)</p><p>15 dag masła</p><p>10 dag cukru</p><p>2 łyżeczki miodu</p><p>Pokrojone grubo orzechy smażyć 5 minut w rozpuszczonym maśle z cukrem i miodem.</p><p>Upiec na złoto.</p><p></p><p>Masa jabłkowa:</p><p>1 1/2 kg jabłek(kwaskowatych)</p><p>2-3 łyżki cukru</p><p>1 galaretka cytrynowa</p><p>Jabłka poszatkować i zesmażyć, dodać cukier i suchą galaretkę. Wymieszać.</p><p></p><p>Masa budyniowa:</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>1 1/2 szkl. mleka</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>Ugotować budyń i rozmiksować z 1 kostką masła lub margaryny.</p><p></p><p>Przekładać placki następująco:</p><p>1. placek miodowy</p><p>2. krem budyniowy</p><p>3. placek miodowy</p><p>4. masa jabłkowa (jeszcze dobrze ciepła)</p><p>5. placek miodowy z orzechami.</p><p></p><p>Ciasto najlepsze jest gdy trochę postoi i się przegryzie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 48887, member: 90"] Nie jest bardzo słodki dzięki masie z jabłek : 0,5 kg mąki 10dag cukru 20 dag margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 2 łyżkach śmietany Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Upiec 2 placki ( w jednakowej wielkości blaszkach) ok. 15-20 minut Trzeci placek( surowy) posmarować gorącą masą orzechową: 20 dag orzechów włoskich (lub ziemnych) 15 dag masła 10 dag cukru 2 łyżeczki miodu Pokrojone grubo orzechy smażyć 5 minut w rozpuszczonym maśle z cukrem i miodem. Upiec na złoto. Masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek(kwaskowatych) 2-3 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa Jabłka poszatkować i zesmażyć, dodać cukier i suchą galaretkę. Wymieszać. Masa budyniowa: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 szkl. mleka 1/2 szklanki cukru Ugotować budyń i rozmiksować z 1 kostką masła lub margaryny. Przekładać placki następująco: 1. placek miodowy 2. krem budyniowy 3. placek miodowy 4. masa jabłkowa (jeszcze dobrze ciepła) 5. placek miodowy z orzechami. Ciasto najlepsze jest gdy trochę postoi i się przegryzie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Snikers z masą jabłkową i budyniową
Top
Bottom