Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
SNIKERS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zunia" data-source="post: 850329" data-attributes="member: 9481"><p>Ja robię innego snikersa niż jest na forum, przepis co prawda nie jest mój (dostałam go od siostry, a ona chyba z jakiegoś forum), ale jest pyszny:</p><p></p><p>Ciasto: </p><p>&#8226; 60 dkg mąki </p><p>&#8226; 3/4 szklanki cukru </p><p>&#8226; 2 jajka </p><p>&#8226; 20 dkg margaryny Kasi </p><p>&#8226; 3 łyżki mleka </p><p>&#8226; 3 łyżki miodu </p><p>&#8226; 2 łyzeczki sody oczyszczonej </p><p>&#8226; 1 opakowanie cukru waniliowego </p><p></p><p>Polewa orzechowa: </p><p></p><p>&#8226; 1/2 kostki margaryny Kasi </p><p>&#8226; 4 łyżki cukru </p><p>&#8226; 2 łyzki miodu </p><p>&#8226; 20 dkg posiekanych orzechów włoskich </p><p></p><p>Krem 1: </p><p></p><p>&#8226; 1 opakowanie budyniu śmietankowego </p><p></p><p>Krem 2: </p><p></p><p>&#8226; 1 puszka skondensowanego mleka słodkiego </p><p></p><p>Składniki na ciasto połączyć, ja mleko, sodę i miód troszkę podgrzewam i dodaję do pozostałych składników. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na blaszce 35-25 cm. Polewa orzechowa: wszystko do garnka, podgrzewać około 10 minut, gorącą polewę wyłożyć na jeden placek i upiec z pozotałymi, ja piekę dwa placki jednocześnie w termoobiegu. Placki pieką się naprawdę szybko: około 10-15 minut. Budyń należy zrobić zużywając o 1/3 mleka mniej niż w przepisie.</p><p>Gorący budyń wyłożyć na jeden placek, przykryć go drugim, na to karmel (ja daje gotową masę, tylko ją podgrzewam, aby byłą bardziej smarowna), a na to placek z orzechami. Ciasto zawsze znika szybciutko, jest naprawdę pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zunia, post: 850329, member: 9481"] Ja robię innego snikersa niż jest na forum, przepis co prawda nie jest mój (dostałam go od siostry, a ona chyba z jakiegoś forum), ale jest pyszny: Ciasto: • 60 dkg mąki • 3/4 szklanki cukru • 2 jajka • 20 dkg margaryny Kasi • 3 łyżki mleka • 3 łyżki miodu • 2 łyzeczki sody oczyszczonej • 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa orzechowa: • 1/2 kostki margaryny Kasi • 4 łyżki cukru • 2 łyzki miodu • 20 dkg posiekanych orzechów włoskich Krem 1: • 1 opakowanie budyniu śmietankowego Krem 2: • 1 puszka skondensowanego mleka słodkiego Składniki na ciasto połączyć, ja mleko, sodę i miód troszkę podgrzewam i dodaję do pozostałych składników. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na blaszce 35-25 cm. Polewa orzechowa: wszystko do garnka, podgrzewać około 10 minut, gorącą polewę wyłożyć na jeden placek i upiec z pozotałymi, ja piekę dwa placki jednocześnie w termoobiegu. Placki pieką się naprawdę szybko: około 10-15 minut. Budyń należy zrobić zużywając o 1/3 mleka mniej niż w przepisie. Gorący budyń wyłożyć na jeden placek, przykryć go drugim, na to karmel (ja daje gotową masę, tylko ją podgrzewam, aby byłą bardziej smarowna), a na to placek z orzechami. Ciasto zawsze znika szybciutko, jest naprawdę pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
SNIKERS
Top
Bottom