Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Socca wg Bertineta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1738216" data-attributes="member: 13254"><p>Przepis pochodzi z książki Richarda Bertineta "Crumb".</p><p></p><p>Na 4 duże lub 12 małych placków (ja robię z 1/3 porcji i wychodzą mi dwa cienkie placki o średnicy 24 cm)</p><p></p><p>150 g mąki z ciecierzycy</p><p>5 g drobnej soli morskiej</p><p>30 g oliwy extra vergine</p><p>300 g ciepłej wody</p><p>świeżo mielony pieprz, do smaku</p><p>1 łyżka świeżo pokrojonych ziół (oregano, rozmaryn lub tymianek)</p><p>oliwa do natłuszczenia patelni</p><p></p><p>Mąkę połączyć z solą, dodać oliwę i wodę, dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i zioła i odstawić na 15 minut.</p><p></p><p>Smażyć jak naleśniki na lekko natłuszczonej patelni (użyłam pędzelka) po 1-2 minuty z każdej strony.</p><p></p><p>Tym razem jadłam z labneh i warzywami (rukola, oliwki, pomidor, ogórek małosolny).</p><p></p><p>[ATTACH]111894[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1738216, member: 13254"] Przepis pochodzi z książki Richarda Bertineta "Crumb". Na 4 duże lub 12 małych placków (ja robię z 1/3 porcji i wychodzą mi dwa cienkie placki o średnicy 24 cm) 150 g mąki z ciecierzycy 5 g drobnej soli morskiej 30 g oliwy extra vergine 300 g ciepłej wody świeżo mielony pieprz, do smaku 1 łyżka świeżo pokrojonych ziół (oregano, rozmaryn lub tymianek) oliwa do natłuszczenia patelni Mąkę połączyć z solą, dodać oliwę i wodę, dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i zioła i odstawić na 15 minut. Smażyć jak naleśniki na lekko natłuszczonej patelni (użyłam pędzelka) po 1-2 minuty z każdej strony. Tym razem jadłam z labneh i warzywami (rukola, oliwki, pomidor, ogórek małosolny). [ATTACH]111894[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Socca wg Bertineta
Top
Bottom