Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Soczewiaki, czyli buleczki z nadzieniem z soczewicy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 183126" data-attributes="member: 52"><p><strong>SOCZEWIAKI</strong></p><p></p><p>Przepis do przetestowania</p><p><a href="http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=2922" target="_blank">http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules...?articleid=2922</a></p><p>Przygotowanie soczewiakow mozna zobaczyc na zdjeciach.</p><p></p><p>Ciasto:</p><p></p><p>750 g ziemniakow</p><p>200 g maki</p><p>1 jajko</p><p>sol</p><p>- ziemniaki ugotowac razem ze skorka, obrac i rozgniesc na miazge</p><p>- dodac sol, jajko i make / te ostatnia po trochu /</p><p>- wyrabiac ciasto najpierw w misce, a potem na stolnicy / ciasto musi byc </p><p>lepkie /</p><p></p><p>Farsz:</p><p></p><p>100 g soczewicy ugotowanej na miekko</p><p>1 cebula</p><p>1 zabek czosnku</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>- przetrzec wszystko / mozna to zrobic tzw. minipimerem, czyli "zyrafa" / na </p><p>miekka paste / nie moze byc plynna /</p><p>- jesli trzeba, mozna dodac troche oliwy</p><p></p><p>Formowanie buleczek:</p><p>- formowac buleczki palcami uprzednio obsypanymi maka</p><p>- kulke ciasta rozplaszczyc, na srodku polozyc troche farszu, zamknac calosc i </p><p>ulozyc na blasze sklejeniem do dolu</p><p>- buleczki posmarowac zoltkiem</p><p>- piec przez 25 minut w temperaturze 180°</p><p>- mozna je jesc na cieplo i na zimno</p><p>- mozna takze zamrazac</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 183126, member: 52"] [B]SOCZEWIAKI[/B] Przepis do przetestowania [URL="http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=2922"]http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules...?articleid=2922[/URL] Przygotowanie soczewiakow mozna zobaczyc na zdjeciach. Ciasto: 750 g ziemniakow 200 g maki 1 jajko sol - ziemniaki ugotowac razem ze skorka, obrac i rozgniesc na miazge - dodac sol, jajko i make / te ostatnia po trochu / - wyrabiac ciasto najpierw w misce, a potem na stolnicy / ciasto musi byc lepkie / Farsz: 100 g soczewicy ugotowanej na miekko 1 cebula 1 zabek czosnku sol pieprz - przetrzec wszystko / mozna to zrobic tzw. minipimerem, czyli "zyrafa" / na miekka paste / nie moze byc plynna / - jesli trzeba, mozna dodac troche oliwy Formowanie buleczek: - formowac buleczki palcami uprzednio obsypanymi maka - kulke ciasta rozplaszczyc, na srodku polozyc troche farszu, zamknac calosc i ulozyc na blasze sklejeniem do dolu - buleczki posmarowac zoltkiem - piec przez 25 minut w temperaturze 180° - mozna je jesc na cieplo i na zimno - mozna takze zamrazac [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Soczewiaki, czyli buleczki z nadzieniem z soczewicy
Top
Bottom