Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Soczewica z bulgurem - pseudopilaw :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1604768" data-attributes="member: 9091"><p>Smaczne, sycace danie i do tego zdrowe!</p><p></p><p>- 225 g zielonej soczewicy</p><p>- 2 lyzki oliwy lub masla ghee</p><p>- 2 cebule drobno posiekane</p><p>- 1-2 lyzeczki kuminu</p><p>- 225 g kaszy bulgur</p><p>- 900 ml bulionu (mysle, ze woda tez moze byc)</p><p>- sol, pieprz</p><p>- zielenina do posypania: kolendra lub pietruszka i mieta</p><p></p><p>Zagotowac w garnku wode, dodac soczewice i gotowac ok. 15 min (zeby zmiekla, ale nie moze sie rozgotowac). Na patelni podsmazyc cebule na tluszczu, dodac kumin i bulgur, wymieszac dokladnie. Nastepnie dodac soczewice i wlac bulion. Doprawic do smaku, przykryc i gotowac ok. 15 min na malym ogniu (do miekkosci bulguru i soczewicy). Na koniec mozna wylaczyc gaz, przykryc pilaw sciereczka kuchenna i na to dac pokrywke - zeby do konca ugotowac calosc (ja tego nie robilam, po prostu wylaczylam gaz i zostawilam przykryte na pare minut). Posypac posiekana zielenina i podawac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1604768, member: 9091"] Smaczne, sycace danie i do tego zdrowe! - 225 g zielonej soczewicy - 2 lyzki oliwy lub masla ghee - 2 cebule drobno posiekane - 1-2 lyzeczki kuminu - 225 g kaszy bulgur - 900 ml bulionu (mysle, ze woda tez moze byc) - sol, pieprz - zielenina do posypania: kolendra lub pietruszka i mieta Zagotowac w garnku wode, dodac soczewice i gotowac ok. 15 min (zeby zmiekla, ale nie moze sie rozgotowac). Na patelni podsmazyc cebule na tluszczu, dodac kumin i bulgur, wymieszac dokladnie. Nastepnie dodac soczewice i wlac bulion. Doprawic do smaku, przykryc i gotowac ok. 15 min na malym ogniu (do miekkosci bulguru i soczewicy). Na koniec mozna wylaczyc gaz, przykryc pilaw sciereczka kuchenna i na to dac pokrywke - zeby do konca ugotowac calosc (ja tego nie robilam, po prostu wylaczylam gaz i zostawilam przykryte na pare minut). Posypac posiekana zielenina i podawac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Soczewica z bulgurem - pseudopilaw :)
Top
Bottom