Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Soczni drozdzowe z twarogiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 6951" data-attributes="member: 67"><p><strong>Ozdoba kazdego przyjecia w Rosji były zawsze wypieki, wedlug przyslowia &#8222;nie wnetrze izbe zdobi, lecz pierogi&#8221;</strong></p><p></p><p><strong>Soczni drozdzowe z twarogiem:</strong></p><p>Ciasto: 40 dkg maki, 100 ml mleka, 30g cukru, 50 g masla, 20 g drozdzy, 100 g smietany , sol.</p><p>Nadzienie: 30 dkg sera twarogowego, jajo. 30 g cukru, 200 g smietany do polania, tluszcz do smazenia. </p><p>Sporzadzic ciasto drozdzowe dowolnym sposobem, podzielic na kawalki po 60-70 g, rozwalkowac na placki, na które polozyc ser roztarty z cukrem i jajem. Placek zlozyc na polowe, zlepic brzegi i zostawic na kilka minut do wyrosniecia. Smazyc w duzej ilosci tluszczu na patelni. Podac ulozone na polmisku i polane gesta smietana. </p><p>Soczni można tez piec w piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 6951, member: 67"] [B]Ozdoba kazdego przyjecia w Rosji były zawsze wypieki, wedlug przyslowia „nie wnetrze izbe zdobi, lecz pierogi”[/B] [B]Soczni drozdzowe z twarogiem:[/B] Ciasto: 40 dkg maki, 100 ml mleka, 30g cukru, 50 g masla, 20 g drozdzy, 100 g smietany , sol. Nadzienie: 30 dkg sera twarogowego, jajo. 30 g cukru, 200 g smietany do polania, tluszcz do smazenia. Sporzadzic ciasto drozdzowe dowolnym sposobem, podzielic na kawalki po 60-70 g, rozwalkowac na placki, na które polozyc ser roztarty z cukrem i jajem. Placek zlozyc na polowe, zlepic brzegi i zostawic na kilka minut do wyrosniecia. Smazyc w duzej ilosci tluszczu na patelni. Podac ulozone na polmisku i polane gesta smietana. Soczni można tez piec w piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Soczni drozdzowe z twarogiem
Top
Bottom