Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczysta karkówka z pysznym chudym sosem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1010864" data-attributes="member: 9634"><p>czas przygotowania to 2 minuty + 35 minut gotowania.</p><p></p><p>dla 4 osób:</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">naczynie do gotowania na parze</li> <li data-xf-list-type="ul">4 plastry karkówki</li> <li data-xf-list-type="ul">musztarda</li> <li data-xf-list-type="ul">sól</li> </ul><p>na sos:</p><p></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">400 ml wody</li> <li data-xf-list-type="ul">1 duża czerwona cebula</li> <li data-xf-list-type="ul">3 ząbki czosnku</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki koncentratu pomidorowego</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz</li> </ul><p>Do naczynia do gotowania na parze wlać 400ml wody, włożyć do niej wszystkie pozostałe składniki na sos pokrojone byle jak i bez skórki.</p><p>Na pierwsze piętro garnka położyć posolone i posmarowane musztardą plastry karkówki.</p><p>Na drugie piętro ułożyć ziemniaczki.</p><p>Przykryć przykrywką i gotować 35-40 minut.</p><p>Po tym czasie karkówkę ułożyć na talerzach wraz z ziemniaczkami, zmiksować żyrafą sos i polać karkówkę. </p><p></p><p>Mięso jest wyjątkowo delikatne i soczyste, sos aromatyczny. Najpiękniejsze w tej potrawie jest to, że pracy nie ma wcale a obiad piękny i smaczny.</p><p>U nas do tego surówka z surowej kapusty i marchwi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1010864, member: 9634"] czas przygotowania to 2 minuty + 35 minut gotowania. dla 4 osób: [LIST][*]naczynie do gotowania na parze [*]4 plastry karkówki [*]musztarda [*]sól [/LIST] na sos: [LIST][*]400 ml wody [*]1 duża czerwona cebula [*]3 ząbki czosnku [*]2 łyżki koncentratu pomidorowego [*]sól, pieprz [/LIST] Do naczynia do gotowania na parze wlać 400ml wody, włożyć do niej wszystkie pozostałe składniki na sos pokrojone byle jak i bez skórki. Na pierwsze piętro garnka położyć posolone i posmarowane musztardą plastry karkówki. Na drugie piętro ułożyć ziemniaczki. Przykryć przykrywką i gotować 35-40 minut. Po tym czasie karkówkę ułożyć na talerzach wraz z ziemniaczkami, zmiksować żyrafą sos i polać karkówkę. Mięso jest wyjątkowo delikatne i soczyste, sos aromatyczny. Najpiękniejsze w tej potrawie jest to, że pracy nie ma wcale a obiad piękny i smaczny. U nas do tego surówka z surowej kapusty i marchwi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczysta karkówka z pysznym chudym sosem*
Top
Bottom