Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczysta karkówka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 951725" data-attributes="member: 16552"><p>Nie znalazłam takiego przepisu na karkówkę(chyba, że przeoczyłam, jeżeli tak proszę o usunięcie)</p><p></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>* 1 kg karkówki</p><p>* 2 duże cebule</p><p>* 30 dkg pieczarek</p><p>* Do sosu:</p><p>* 2,5 łyżki maggi</p><p>* 3 łyżki wody</p><p>* 2 łyzki koncentratu pomidorowego</p><p>* 2,5 łyżki octu ( spirytusowy lub winny)</p><p>* 3 łyżki cukru( można mniej)</p><p>* wegeta</p><p></p><p></p><p>Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić wegetą i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć. Wyłożyć na karkówkę. Pieczarki pokroić i położyć(surowe) na wierzchu . Z podanych produktów przygotować sos, zalać mięsko. Piec 1 godzinę pod przykryciem. Mięsko jest delikatne i mięciutkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 951725, member: 16552"] Nie znalazłam takiego przepisu na karkówkę(chyba, że przeoczyłam, jeżeli tak proszę o usunięcie) Składniki: * 1 kg karkówki * 2 duże cebule * 30 dkg pieczarek * Do sosu: * 2,5 łyżki maggi * 3 łyżki wody * 2 łyzki koncentratu pomidorowego * 2,5 łyżki octu ( spirytusowy lub winny) * 3 łyżki cukru( można mniej) * wegeta Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić wegetą i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć. Wyłożyć na karkówkę. Pieczarki pokroić i położyć(surowe) na wierzchu . Z podanych produktów przygotować sos, zalać mięsko. Piec 1 godzinę pod przykryciem. Mięsko jest delikatne i mięciutkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczysta karkówka*
Top
Bottom