Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Soki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 373382" data-attributes="member: 708"><p><strong>Sok Kubuś 1</strong></p><p><strong></strong>Składniki:</p><p>20 dag marchwi</p><p>35 dag jabłek -- pokrojone na ćwiartki</p><p>10 dag bananów</p><p>10 dag cukru</p><p>3/4 MT Cytrynka</p><p>woda</p><p></p><p>&quot; marchew utrzeć - czas 5 sek., obr. 4</p><p>&quot; dolać 750 ml wrzącej wody i gotować - czas 7 min., temp. Varoma, obr. 1</p><p>&quot; dodać pozostałe składniki i miksować - czas 1 min., obr. Turbo</p><p>&quot; uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - czas 4 min., temp. 95°C, obr. 1,5</p><p>&quot; na koniec zmiksować - czas 30 sek., obr. Turbo</p><p>&quot; przelać do butelek po Kubusiu</p><p></p><p></p><p><strong>Sok Kubuś 2</strong></p><p><strong></strong>Składniki:</p><p> 10 dag marchwi</p><p> 20 dag jabłek -- pokrojone na ćwiartki</p><p> 20 dag bananów -- lub pomarańcze, brzoskwinie, truskawki</p><p> 6 dag cukru</p><p> 1/2 MT cytryn -- soku</p><p> woda</p><p> </p><p>&quot; namoczyć jabłka w osolonej, zimnej wodzie około 3 min. ( 1 łyżeczka soli na I litr wody)</p><p>&quot; marchew posiekać - czas 8 sek., obr. 4</p><p>&quot; dolać 700 ml wrzącej wody (nie trzeba odmierzać, wlewać tak aby przykryć śrubę noży) i pasteryzować</p><p>- czas 7 min., temp. Varoma, obr. 1</p><p>&quot; dodać wymoczone w osolonej wodzie jabłka, owoce, cukier, sok z cytryny i miksować</p><p>- czas 1,5 min., obr. 9</p><p>&quot; uzupełnić wrzątkiem do 1,5 litra (ok. 400 ml wody) i pasteryzować</p><p>- czas 4 min., temp. 95°C, obr. 1,5, a następnie przecedzić i schłodzić</p><p>Uwaga!</p><p>Jeśli przygotowujemy &quot;Kubusia&quot; bananowego, banany moczymy w osolonej wodzie razem z jabłkami.</p><p></p><p></p><p><strong>Sok owocowo-warzywny 1</strong></p><p><strong></strong>Składniki:</p><p> 1 szt marchwi</p><p> 1 szt selera -- mały</p><p> 1 szt pietruszki -- korzeń</p><p> 1 szt pomarańczy</p><p> 1 szt jabłka</p><p> 2 szt cytryn -- sok</p><p> 3 łyżki cukru</p><p> 1 worek lodu</p><p> 1 MT wody -- mineralnej</p><p> 1 l wody -- mineralnej</p><p> </p><p>Do składników dodać 1 miarkę wody mineralnej i zmiksować - 30-40 sek., TURBO.</p><p>Następnie dolać 1 litr wody mineralnej i zmiksować jeszcze raz.</p><p>Nie przecedzać, pić z całą zawiesiną!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 373382, member: 708"] [B]Sok Kubuś 1 [/B]Składniki: 20 dag marchwi 35 dag jabłek -- pokrojone na ćwiartki 10 dag bananów 10 dag cukru 3/4 MT Cytrynka woda " marchew utrzeć - czas 5 sek., obr. 4 " dolać 750 ml wrzącej wody i gotować - czas 7 min., temp. Varoma, obr. 1 " dodać pozostałe składniki i miksować - czas 1 min., obr. Turbo " uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować - czas 4 min., temp. 95°C, obr. 1,5 " na koniec zmiksować - czas 30 sek., obr. Turbo " przelać do butelek po Kubusiu [B]Sok Kubuś 2 [/B]Składniki: 10 dag marchwi 20 dag jabłek -- pokrojone na ćwiartki 20 dag bananów -- lub pomarańcze, brzoskwinie, truskawki 6 dag cukru 1/2 MT cytryn -- soku woda " namoczyć jabłka w osolonej, zimnej wodzie około 3 min. ( 1 łyżeczka soli na I litr wody) " marchew posiekać - czas 8 sek., obr. 4 " dolać 700 ml wrzącej wody (nie trzeba odmierzać, wlewać tak aby przykryć śrubę noży) i pasteryzować - czas 7 min., temp. Varoma, obr. 1 " dodać wymoczone w osolonej wodzie jabłka, owoce, cukier, sok z cytryny i miksować - czas 1,5 min., obr. 9 " uzupełnić wrzątkiem do 1,5 litra (ok. 400 ml wody) i pasteryzować - czas 4 min., temp. 95°C, obr. 1,5, a następnie przecedzić i schłodzić Uwaga! Jeśli przygotowujemy "Kubusia" bananowego, banany moczymy w osolonej wodzie razem z jabłkami. [B]Sok owocowo-warzywny 1 [/B]Składniki: 1 szt marchwi 1 szt selera -- mały 1 szt pietruszki -- korzeń 1 szt pomarańczy 1 szt jabłka 2 szt cytryn -- sok 3 łyżki cukru 1 worek lodu 1 MT wody -- mineralnej 1 l wody -- mineralnej Do składników dodać 1 miarkę wody mineralnej i zmiksować - 30-40 sek., TURBO. Następnie dolać 1 litr wody mineralnej i zmiksować jeszcze raz. Nie przecedzać, pić z całą zawiesiną! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Soki
Top
Bottom