Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Soki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="judka" data-source="post: 447642" data-attributes="member: 3156"><p>Uwielbiam robić &quot;Kubusia&quot; w Thermomixie, są przepyszne. Podaję przepis, który ja znam na soczek.</p><p>Składniki:</p><p>* 100 g obranej marchewki</p><p>* 200 g obranych jabłek</p><p>* 60 g cukru</p><p>* 1/2 MT soku z cytryny</p><p>* 200 g obranych dowolnych owoców</p><p>Wykonanie</p><p>* marchewkę posiekać - obr.poz. 4, czas 8 sek</p><p>* dodać 700 ml wody wrzącej - psteryzować 5 min, temp 95st, obr.poz 1</p><p>* dodać pozostałe składniki - miksować ;czas 1,5 min obr poz 9</p><p>* uzupełnić wrzątkiem do 1,5 l i pasteryzować; 4 min, temp 95st obr poz 1,5.</p><p></p><p>Trzymałam się tego przepisu rygorystycznie co do składników tylko pierwszy raz jak robiłam, a teraz każdy następny robię inaczej, czasem nie dodaje cytryny i cukier dodaje na koniec. Każdy wypracuje sobie swój sposób i taki będzie najlepszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="judka, post: 447642, member: 3156"] Uwielbiam robić "Kubusia" w Thermomixie, są przepyszne. Podaję przepis, który ja znam na soczek. Składniki: * 100 g obranej marchewki * 200 g obranych jabłek * 60 g cukru * 1/2 MT soku z cytryny * 200 g obranych dowolnych owoców Wykonanie * marchewkę posiekać - obr.poz. 4, czas 8 sek * dodać 700 ml wody wrzącej - psteryzować 5 min, temp 95st, obr.poz 1 * dodać pozostałe składniki - miksować ;czas 1,5 min obr poz 9 * uzupełnić wrzątkiem do 1,5 l i pasteryzować; 4 min, temp 95st obr poz 1,5. Trzymałam się tego przepisu rygorystycznie co do składników tylko pierwszy raz jak robiłam, a teraz każdy następny robię inaczej, czasem nie dodaje cytryny i cukier dodaje na koniec. Każdy wypracuje sobie swój sposób i taki będzie najlepszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Soki
Bottom