Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 752461" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło - Agnieszka Kręglicka - GW Wyd. Agora.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Dopóki można jeszcze dostać świeży szpinak, namawiam do zrobienia tego pysznego dania. Robiłam tę solę wielokrotnie i za każdym razem wydawała mi się lepsza.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki dla 4 osób</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 filety z soli</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki oliwy</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól</span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Sos</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">15 dkg sera gorgonzola</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki brandy</span></p><p><span style="font-size: 26px">40 dkg szpinaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">szklanka śmietany kremówki</span></p><p><span style="font-size: 26px">gałka muszkatołowa</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Najpierw przygotowujemy sos. Szpinak blanszujemy, odciskamy z wody i grubo siekamy. W patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ser i podgrzewamy, aż sie rozpuści. Wlewamy brandy i odparowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę razem, aż trochę zgęstnieje. Dokładamy szpinak i doprawiamy gałką, pieprzem i ostrożnie solą, bo ser jest słony.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Filety z soli solimy, oprószamy mąką i smażymy z dwóch stron na złoto. Do gorącego sosu wkładamy usmażoną solę i podajemy.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 752461, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło - Agnieszka Kręglicka - GW Wyd. Agora. Dopóki można jeszcze dostać świeży szpinak, namawiam do zrobienia tego pysznego dania. Robiłam tę solę wielokrotnie i za każdym razem wydawała mi się lepsza. [B]Składniki dla 4 osób[/B] 4 filety z soli łyżka mąki 4 łyżki oliwy sól [B]Sos[/B] 15 dkg sera gorgonzola łyżka masła 3 łyżki brandy 40 dkg szpinaku szklanka śmietany kremówki gałka muszkatołowa sól, pieprz Najpierw przygotowujemy sos. Szpinak blanszujemy, odciskamy z wody i grubo siekamy. W patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ser i podgrzewamy, aż sie rozpuści. Wlewamy brandy i odparowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę razem, aż trochę zgęstnieje. Dokładamy szpinak i doprawiamy gałką, pieprzem i ostrożnie solą, bo ser jest słony. Filety z soli solimy, oprószamy mąką i smażymy z dwóch stron na złoto. Do gorącego sosu wkładamy usmażoną solę i podajemy. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku*
Top
Bottom