Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Solanka wykwintna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wianka" data-source="post: 1496080" data-attributes="member: 36949"><p>2 l rosołu z kurczaka</p><p>3 parówki cielęce lub drobiowe</p><p>ćwiartka pieczonego kurczaka</p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>2 ogórki kwaszone</p><p>kilka oliwek zielonych bez pestek</p><p>łyżka kaparów</p><p>łyżka margaryny</p><p>1/2 szkl. śmietany 18%</p><p>kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>liść laurowy</p><p>natka pietruszki</p><p>pieprz, sól</p><p></p><p>Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie, dodać ogórki kwaszone pokrojone w ćwierć plasterki oraz przecier. </p><p>Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić jeszcze parę minut. Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałeczki, a parówki w plasterki.</p><p>Do rosołu wrzucić duszone warzywa, mięso, parówki, opłukane kapary, oliwki przekrojone na pół i przyprawy. </p><p>Gotować około 10min.Na koniec wlać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Posypać zieleniną na talerzu.</p><p></p><p>Przepis jest z jakiejś gazety.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wianka, post: 1496080, member: 36949"] 2 l rosołu z kurczaka 3 parówki cielęce lub drobiowe ćwiartka pieczonego kurczaka 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ogórki kwaszone kilka oliwek zielonych bez pestek łyżka kaparów łyżka margaryny 1/2 szkl. śmietany 18% kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy natka pietruszki pieprz, sól Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie, dodać ogórki kwaszone pokrojone w ćwierć plasterki oraz przecier. Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić jeszcze parę minut. Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałeczki, a parówki w plasterki. Do rosołu wrzucić duszone warzywa, mięso, parówki, opłukane kapary, oliwki przekrojone na pół i przyprawy. Gotować około 10min.Na koniec wlać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Posypać zieleniną na talerzu. Przepis jest z jakiejś gazety. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Solanka wykwintna
Top
Bottom