Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Solferino - zupa warzywna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 975570" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis pochodzi z książki Marji Śleżańskiej &quot;Kucharz polski&quot; z 1932 roku. Polecam tę smaczną, rozgrzewającą zupę. </p><p></p><p>[ATTACH=full]52490[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>4 duże ziemniaki</p><p>200 g fasolki szparagowej ( dałam mrożoną)</p><p>2 duże pomidory</p><p>1 cebula</p><p>1 mały ząbek czosnku</p><p>1 łyżeczka czerwonej papryki</p><p>1 łyżeczka bazylii</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p></p><p>Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z pomidorami. Ziemniaki, pomidory i fasolkę szparagową ugotować razem do miękkości z papryką, solą i pieprzem w 1 i 1/4 litra wody. </p><p>Cebulę obrać, posiekać drobno i podsmażyć na złoto na patelni, na 2 łyżkach masła. </p><p>Dodać 2 łyżki maki i wymieszać. Poczekać, aż mąka będzie złota.</p><p>Gdy warzywa są już miękkie, zagęścić zupę zasmażką z cebuli i dodać suszoną bazylię i posiekany czosnek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 975570, member: 2721"] Przepis pochodzi z książki Marji Śleżańskiej "Kucharz polski" z 1932 roku. Polecam tę smaczną, rozgrzewającą zupę. [ATTACH=full]52490[/ATTACH] 4 duże ziemniaki 200 g fasolki szparagowej ( dałam mrożoną) 2 duże pomidory 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka bazylii sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z pomidorami. Ziemniaki, pomidory i fasolkę szparagową ugotować razem do miękkości z papryką, solą i pieprzem w 1 i 1/4 litra wody. Cebulę obrać, posiekać drobno i podsmażyć na złoto na patelni, na 2 łyżkach masła. Dodać 2 łyżki maki i wymieszać. Poczekać, aż mąka będzie złota. Gdy warzywa są już miękkie, zagęścić zupę zasmażką z cebuli i dodać suszoną bazylię i posiekany czosnek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Solferino - zupa warzywna
Top
Bottom