Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sorbety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="cipcipkurka" data-source="post: 514120" data-attributes="member: 1793"><p>1. <strong>Grejpfrut z Campari</strong></p><p>3 grejpfruty, 100g drobnego cukru, 3-4 łyżki Campari, 1 białko. Owoce umyć, sparzyć, wysuszyć, skrobaczką do ziemniaków obrać skórkę z 1 grejpfruta, oskrobać białe części, z grubsza posiekać. Zmiksować wraz z cukrem. Przełożyć do dzbanka z miarką i wycisnąć z owoców tyle soku, żeby otrzymać 500 ml soku. Dodać Campari, schłodzić.</p><p>Wrzucić do maszyny do lodów wraz z rozbełtanym widelcem białkiem.</p><p></p><p>2. <strong>Ogórek, białe wino, mięta</strong></p><p>2 duże ogórki</p><p>4 łyżki białego wina wytrawnego</p><p>200 g cukru ---granulated sugar</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>6 swieżych listków mięty</p><p>1 białko</p><p></p><p>Ogórki obrać i odciąć końce. Pokroić, zmiksować z winem i cukrem---do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wylać wraz z sokiem z cytryny na sitko (fine mesh sieve) umieszczone na misce i pozostawić tam na kilka minut. Docisnąć paciaję, żeby jak najwięcej soku przeleciało, ale nie przecierać: sorbet przetarty będzie miał &quot;piaszczystą&quot; strukturę. </p><p>Miętę umyć, osuszyć, posiekać, dodać do soku.</p><p>Schłodzić.</p><p>Wraz z rozbełtanym białkiem wrzucić do maszyny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cipcipkurka, post: 514120, member: 1793"] 1. [B]Grejpfrut z Campari[/B] 3 grejpfruty, 100g drobnego cukru, 3-4 łyżki Campari, 1 białko. Owoce umyć, sparzyć, wysuszyć, skrobaczką do ziemniaków obrać skórkę z 1 grejpfruta, oskrobać białe części, z grubsza posiekać. Zmiksować wraz z cukrem. Przełożyć do dzbanka z miarką i wycisnąć z owoców tyle soku, żeby otrzymać 500 ml soku. Dodać Campari, schłodzić. Wrzucić do maszyny do lodów wraz z rozbełtanym widelcem białkiem. 2. [B]Ogórek, białe wino, mięta[/B] 2 duże ogórki 4 łyżki białego wina wytrawnego 200 g cukru ---granulated sugar sok z 1 cytryny 6 swieżych listków mięty 1 białko Ogórki obrać i odciąć końce. Pokroić, zmiksować z winem i cukrem---do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wylać wraz z sokiem z cytryny na sitko (fine mesh sieve) umieszczone na misce i pozostawić tam na kilka minut. Docisnąć paciaję, żeby jak najwięcej soku przeleciało, ale nie przecierać: sorbet przetarty będzie miał "piaszczystą" strukturę. Miętę umyć, osuszyć, posiekać, dodać do soku. Schłodzić. Wraz z rozbełtanym białkiem wrzucić do maszyny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sorbety
Top
Bottom