Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos 1000 Wysp*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 528563" data-attributes="member: 2721"><p><span style="color: #2E8B57"><span style="font-size: 26px"><strong>Sos 1000 Wysp</strong></span></span></p><p></p><p><strong>1. SOS</strong></p><p>kubeczek śmietany 22%, (lub ewentualnie jagurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos)</p><p>2 łyżki oleju sojowego, </p><p>2 łyżeczki octu, </p><p>pół łyżeczki cukru, </p><p>1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy), </p><p>pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej). </p><p></p><p>Wymieszać, można dodać drobniutko posiekane pół małej cebuli i korniszona. (można go ewentualnie zastąpić ogórkiem konserwowym bądź kiszonym, jeśli ktoś konserwowych nie lubi ). </p><p></p><p><strong>2. SOS</strong></p><p>3 łyżki majonezu</p><p>3 łyżki gęstej kwaśniej śmietany</p><p>2 łyżki białego octu balsamicznego</p><p>1 łyżka keczupu ( tyle, by kolor był właściwy)</p><p></p><p>Wymieszać.</p><p></p><p>Idealnie pasuje do pomidorów, ogórków, wszystkich sałatek, do wędlin, kanapek, do kiełbasek, kurczaka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 528563, member: 2721"] [COLOR=#2E8B57][SIZE=12][B]Sos 1000 Wysp[/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE] [B]1. SOS[/B] kubeczek śmietany 22%, (lub ewentualnie jagurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos) 2 łyżki oleju sojowego, 2 łyżeczki octu, pół łyżeczki cukru, 1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy), pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej). Wymieszać, można dodać drobniutko posiekane pół małej cebuli i korniszona. (można go ewentualnie zastąpić ogórkiem konserwowym bądź kiszonym, jeśli ktoś konserwowych nie lubi ). [B]2. SOS[/B] 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej kwaśniej śmietany 2 łyżki białego octu balsamicznego 1 łyżka keczupu ( tyle, by kolor był właściwy) Wymieszać. Idealnie pasuje do pomidorów, ogórków, wszystkich sałatek, do wędlin, kanapek, do kiełbasek, kurczaka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos 1000 Wysp*
Top
Bottom