Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos andaluzyjski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 758341" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Inspiracja - Wykwintna kuchnia na każdy dzień - Burda - Agencja Muza</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong>1 mała puszka koncentratu pomidorowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/4 l oleju</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 czerwona papryka konserwowa</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 żółtka</span></p><p><span style="font-size: 26px">pieprz, sól</span></p><p><span style="font-size: 26px">trochę soku z cytryny do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">ew. obrane starte jabłko</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Koncentrat pomidorowy i 2 łyżki oleju podgrzewać mieszając przez 2 minuty. Potem zdjąć z ognia i dodać pokrojoną w paski paprykę.( Próbowałam robić ten sos z opiekaną i obraną ze skórki papryką, dodając więcej soku z cytryny, ale uzyskałam zupełnie odmienny, wcale nie lepszy smak. Tak że lepiej używać paprykę konserwową). Żółtka ubijać z solą i pieprzem, dodając stopniowo sok z cytryny i resztę oleju, aż powstanie majonez. Wystudzony koncentrat pomidorowy wymieszać z majonezem.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Po dodaniu jabłka sos będzie jeszcze smaczniejszy. Kto się spieszy, może robiony majonez zastąpić kupnym, chociaż znów smak jest trochę inny i wcale nie lepszy. Sos podaje się do gotowanych i smażonych ryb.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 758341, member: 10341"] [SIZE=10]Inspiracja - Wykwintna kuchnia na każdy dzień - Burda - Agencja Muza [B]Składniki [/B]1 mała puszka koncentratu pomidorowego 1/4 l oleju 1 czerwona papryka konserwowa 2 żółtka pieprz, sól trochę soku z cytryny do smaku ew. obrane starte jabłko Koncentrat pomidorowy i 2 łyżki oleju podgrzewać mieszając przez 2 minuty. Potem zdjąć z ognia i dodać pokrojoną w paski paprykę.( Próbowałam robić ten sos z opiekaną i obraną ze skórki papryką, dodając więcej soku z cytryny, ale uzyskałam zupełnie odmienny, wcale nie lepszy smak. Tak że lepiej używać paprykę konserwową). Żółtka ubijać z solą i pieprzem, dodając stopniowo sok z cytryny i resztę oleju, aż powstanie majonez. Wystudzony koncentrat pomidorowy wymieszać z majonezem. Po dodaniu jabłka sos będzie jeszcze smaczniejszy. Kto się spieszy, może robiony majonez zastąpić kupnym, chociaż znów smak jest trochę inny i wcale nie lepszy. Sos podaje się do gotowanych i smażonych ryb. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos andaluzyjski*
Top
Bottom