Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos Barbecue*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 873062" data-attributes="member: 2721"><p>Sos Barbecue</p><p></p><p>[ATTACH=full]43443[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka pomidorów bez skórki</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżka cukru</p><p>4 łyżki sosu sojowego<u> ciemnego</u></p><p>2 łyżki sosu Worcestershire</p><p>1 łyżeczka papryki słodkiej</p><p>1/4 łyżeczki pieprzu cayenne </p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Cebulę drobno posiekać, zrumienić w rondlu na niedużej ilości oleju wraz z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodać pomidory wraz z zalewą. Jeśli używamy pomidorów w całości - rozdrobnić je w w rondlu. </p><p>Dodać cukier, paprykę, pieprz, sos Worcestershire i 2 łyżki sosu sojowego.</p><p>Gotować na małym ogniu, mieszając, aż płyn odparuje i uzyskamy gesty sos.</p><p>Sos utrzeć blenderem, aby miał jednolita konsystencję.</p><p>Dodać pozostałe 2 łyżki sosu sojowego*.</p><p></p><p>[ATTACH=full]43444[/ATTACH]</p><p></p><p>Można także przygotować sos z podwójnej porcji i zawekować.</p><p></p><p></p><p>* Dokładnie w tej kolejności: ucieranie blenderem powoduje , ze sos jaśnieje, a chodzi o to, by był ciemny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 873062, member: 2721"] Sos Barbecue [ATTACH=full]43443[/ATTACH] 1 puszka pomidorów bez skórki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru 4 łyżki sosu sojowego[U] ciemnego[/U] 2 łyżki sosu Worcestershire 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne szczypta soli Cebulę drobno posiekać, zrumienić w rondlu na niedużej ilości oleju wraz z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodać pomidory wraz z zalewą. Jeśli używamy pomidorów w całości - rozdrobnić je w w rondlu. Dodać cukier, paprykę, pieprz, sos Worcestershire i 2 łyżki sosu sojowego. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż płyn odparuje i uzyskamy gesty sos. Sos utrzeć blenderem, aby miał jednolita konsystencję. Dodać pozostałe 2 łyżki sosu sojowego*. [ATTACH=full]43444[/ATTACH] Można także przygotować sos z podwójnej porcji i zawekować. * Dokładnie w tej kolejności: ucieranie blenderem powoduje , ze sos jaśnieje, a chodzi o to, by był ciemny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos Barbecue*
Top
Bottom