Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos cebulowo grzybowy qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1351881" data-attributes="member: 692"><p><u>Składniki:</u></p><p></p><p>2 średnie słodkie cebule lub 4 szalotki</p><p></p><p>100 g masła</p><p></p><p>100 g białego wytrawnego wina</p><p></p><p>100 g świeżych grzybów ( choć nie wykluczam suszonych namoczonych).</p><p></p><p>sól, pieprz</p><p></p><p></p><p><u>Wykonanie:</u></p><p></p><p>W rondelku rozpuścić masło, dodać oczyszczone i ew.pokrojone grzyby, niech pyrkoce na małym ogniu aż grzyby stracą surowość. Odstawić z ognia.</p><p></p><p>Cebulke ( szalotke) pokroić w drobną kostkę. patelnie lub garnuszek z dluga rączką rozgrzać i do suchego gorącego wrzucić pokrojoną cebulke, zamieszać , przykryc, pozostawić na małym ogniu.Zajrzeć za 2-3 minuty, cebulka powinna być zmiękczona, ale raczej matowa a nie szklista, przy pociśnięciu drewnianą łyżką powinna się nieco rozłazić.</p><p></p><p>Do tej cebuli dodać masło z grzybami, zamieszać, zagotować, dodać białe wino sól i pieprz i ani na chwile nie przestawać mieszać. Po chwili powinno być widać jak rozmiękczona cebula zagęszcza sos. W tym momencie zdjąć z ognia.</p><p>Gotowe.</p><p></p><p><em>Wielkie dzieki dla Joanny za grzyby w winie, one mnie zainspirowaly dzis.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1351881, member: 692"] [U]Składniki:[/U] 2 średnie słodkie cebule lub 4 szalotki 100 g masła 100 g białego wytrawnego wina 100 g świeżych grzybów ( choć nie wykluczam suszonych namoczonych). sól, pieprz [U]Wykonanie:[/U] W rondelku rozpuścić masło, dodać oczyszczone i ew.pokrojone grzyby, niech pyrkoce na małym ogniu aż grzyby stracą surowość. Odstawić z ognia. Cebulke ( szalotke) pokroić w drobną kostkę. patelnie lub garnuszek z dluga rączką rozgrzać i do suchego gorącego wrzucić pokrojoną cebulke, zamieszać , przykryc, pozostawić na małym ogniu.Zajrzeć za 2-3 minuty, cebulka powinna być zmiękczona, ale raczej matowa a nie szklista, przy pociśnięciu drewnianą łyżką powinna się nieco rozłazić. Do tej cebuli dodać masło z grzybami, zamieszać, zagotować, dodać białe wino sól i pieprz i ani na chwile nie przestawać mieszać. Po chwili powinno być widać jak rozmiękczona cebula zagęszcza sos. W tym momencie zdjąć z ognia. Gotowe. [I]Wielkie dzieki dla Joanny za grzyby w winie, one mnie zainspirowaly dzis.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos cebulowo grzybowy qd
Top
Bottom