Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos cebulowo-jabłkowy do mięs*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 31405" data-attributes="member: 151"><p>Zeszklić na oleju bardzo dużą(lub kilka mniejszych) drobno posiekaną cebulę.2-3 duże winno-słodkie jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,dodać do cebuli,podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości jabłek.Dolewać wody/bulionu jeżeli się wygotuje.Posolić,popieprzyć i dodać dużo majeranku.Można też dodać mały ząbek czosnku i trochę tymianku.</p><p>Taki sos nadaje się najbardziej do pieczeni wieprzowej i kaczki lub gęsi.Dobry jest tez do kotletów wieprzowych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 31405, member: 151"] Zeszklić na oleju bardzo dużą(lub kilka mniejszych) drobno posiekaną cebulę.2-3 duże winno-słodkie jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,dodać do cebuli,podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości jabłek.Dolewać wody/bulionu jeżeli się wygotuje.Posolić,popieprzyć i dodać dużo majeranku.Można też dodać mały ząbek czosnku i trochę tymianku. Taki sos nadaje się najbardziej do pieczeni wieprzowej i kaczki lub gęsi.Dobry jest tez do kotletów wieprzowych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos cebulowo-jabłkowy do mięs*
Top
Bottom