Sos chilli

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,651
2,950
113
Ja też tak myślałam, ale teraz nie mam pewności. Podobno ziemia jest w nią uboga, to i w warzywie mało.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,651
2,950
113
Paprykę dziś nabyłam i robię.
Mam jeszcze taką technologiczną uwagę: żeby właściwie ocenić aromat, smak i konsystencję, powinno się ostudzić niewielką ilość sosu i dopiero spróbować.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,651
2,950
113
20190817_165243_1_1.jpg Zrobione. Udał mi się, w sam raz ostry i aromatyczny.
Dziś był na śniadanie, na toście, na plastrze białego sera. Na zimę powinno starczyć.
icon_smile.gif

1Sos_chili_2019.JPG
 

Załączniki

  • 1Sos_chili_2019.JPG
    1Sos_chili_2019.JPG
    21.6 KB · Wyświetleń: 1
  • 20190817_165243_1_1.jpg
    20190817_165243_1_1.jpg
    19.8 KB · Wyświetleń: 1