Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos chrzanowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 1238786" data-attributes="member: 1215"><p>Sioniu, nigdy sie nie zastanawiałam nad proporcjami. Jeżeli robię sos chrzanowy dla dwóch osób i mam dwie porcje mięsa to potrzeba mi troche mniej niz dwie szklanki sosu, czyli okolo pół litra. Zakładam, że mam szklankę rosołu, dwie łyżki chrzanu, dwie porządne łyzki śmietany, pół łyżeczki mąki (może troche więcej jak chrzan rzadki) i z tego wyjdzie mi właśnie tyle, ile potrzebuję. Beata daje masło, ja nie bo zwykle robie na rosole który jest i tak dośc tłusty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 1238786, member: 1215"] Sioniu, nigdy sie nie zastanawiałam nad proporcjami. Jeżeli robię sos chrzanowy dla dwóch osób i mam dwie porcje mięsa to potrzeba mi troche mniej niz dwie szklanki sosu, czyli okolo pół litra. Zakładam, że mam szklankę rosołu, dwie łyżki chrzanu, dwie porządne łyzki śmietany, pół łyżeczki mąki (może troche więcej jak chrzan rzadki) i z tego wyjdzie mi właśnie tyle, ile potrzebuję. Beata daje masło, ja nie bo zwykle robie na rosole który jest i tak dośc tłusty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos chrzanowy*
Top
Bottom