- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
po dlugich poszukiwaniach znalazlam w koncu TEN sos! wysmienity do wegetarianskich burgerow, pasztetow, warzyw itd.
1 kawalek pora-czesc biala w piorka
1 cebula w w kosteczke
1 zab czosnku w kawalki
1 lyzeczka posiekanego imbiru
1 jablko obrane w czastki
1 banan w plasterki
350ml bulionu warzywnego
100ml mleka kokosowego bez dodatkow
70ml soku ananasowego
50g smietanki
1 lyzka koncentratu pomidorowego
2 lyzki proszku curry
2 lyzki maki
olej
rozgrzac olej w garnku wrzucic cebule, pora i imbir przesmazyc, dodac czosnek jablko, banana, koncentrat pomidorowy, proszek curry i ladnie wszystko zeszklic, posypac maka i przesmazyc
dodac bulion i mleko kokosowe, dobrze rozmieszac trzepaczka, gotowac ok.10-15 minut
dodac smietanke i sok z ananasa, zmiksowac i przetrzec przez sito
ja dosmaczylam jeszcze sokiem z ananasa i sola
pyszne!!
1 kawalek pora-czesc biala w piorka
1 cebula w w kosteczke
1 zab czosnku w kawalki
1 lyzeczka posiekanego imbiru
1 jablko obrane w czastki
1 banan w plasterki
350ml bulionu warzywnego
100ml mleka kokosowego bez dodatkow
70ml soku ananasowego
50g smietanki
1 lyzka koncentratu pomidorowego
2 lyzki proszku curry
2 lyzki maki
olej
rozgrzac olej w garnku wrzucic cebule, pora i imbir przesmazyc, dodac czosnek jablko, banana, koncentrat pomidorowy, proszek curry i ladnie wszystko zeszklic, posypac maka i przesmazyc
dodac bulion i mleko kokosowe, dobrze rozmieszac trzepaczka, gotowac ok.10-15 minut
dodac smietanke i sok z ananasa, zmiksowac i przetrzec przez sito
ja dosmaczylam jeszcze sokiem z ananasa i sola
pyszne!!

Ostatnią edycję dokonał moderator: