Znalezione w czeluściach szuflady.
1 cytryna
2 łyżki masła
2 łyżki mąki albo ciut więcej
2 szklanki rosołu- może byc z kostki
sól, cukier do smaku
2 zółtka
Z cytryny ocieramy skórkę, wyciskamy sok.
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę, następnie rosół, cytrynę, sól i cukier. Mieszamy do zagotowania- ma zgęstniec. Lekko studzimy. Roztrzebujemy zółtka, dodajemy kilka łyżek rosołu do jajek, mieszamy. Następnie jajka wlewamy do naszego wywaru i energicznie mieszamy. Nie gotujemy już. Gotowe.
Sos pyszny, do polania łososia marynowanego w cytrynie i miodzie. Polecam.

1 cytryna
2 łyżki masła
2 łyżki mąki albo ciut więcej
2 szklanki rosołu- może byc z kostki
sól, cukier do smaku
2 zółtka
Z cytryny ocieramy skórkę, wyciskamy sok.
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę, następnie rosół, cytrynę, sól i cukier. Mieszamy do zagotowania- ma zgęstniec. Lekko studzimy. Roztrzebujemy zółtka, dodajemy kilka łyżek rosołu do jajek, mieszamy. Następnie jajka wlewamy do naszego wywaru i energicznie mieszamy. Nie gotujemy już. Gotowe.
Sos pyszny, do polania łososia marynowanego w cytrynie i miodzie. Polecam.
Ostatnią edycję dokonał moderator: