Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos darłowski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 30576" data-attributes="member: 49"><p><strong>Sos darłowski </strong></p><p></p><p>200 ml majonezu </p><p>2 średnie cebule </p><p>100 ml gęstej kwaśnej śmietany </p><p>3 łyżki groszku konserwowego </p><p>2 ugotowane marchewki </p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki </p><p>2 łyżeczki ostrej musztardy </p><p>1 łyżka oliwy</p><p>sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku </p><p></p><p>Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oliwie. Wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, lub drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Warzywa połączyć. Dodać majonez, śmietanę, musztardę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Całość dokładnie wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu na min. 30 min. Podawać do ryb gotowanych i z rusztu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 30576, member: 49"] [B]Sos darłowski [/B] 200 ml majonezu 2 średnie cebule 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki groszku konserwowego 2 ugotowane marchewki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżka oliwy sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oliwie. Wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, lub drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Warzywa połączyć. Dodać majonez, śmietanę, musztardę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Całość dokładnie wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu na min. 30 min. Podawać do ryb gotowanych i z rusztu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos darłowski*
Top
Bottom