Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Sos do makaronu z fety i pomidorow (na zimno)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 77078" data-attributes="member: 206"><p>Moj hit na sos do makaronu (jaki lubisz, ale najlepiej rurki czyli penne). Robie glownie w lecie, bo to sos bez gotowania. Proporcji nie znam, bo robie zawsze na oko, na trzy/cztery osoby. </p><p></p><p>Kawalek fety, tak 10 cm x 10 cm, wysokosc ze 3 cm, taka "cegielka" </p><p>okolo 15 sztuk malych pomidorkow (ja uzywam "pomidorini di Sardegna" bo maja bardzo wyrazisty i dosc pikantny smak) </p><p>2 garsci listkow swiezej bazylii </p><p>okolo 6 lyzek oliwy </p><p>sol do smaku </p><p></p><p>Pomidorki pokroic na polowki lub cwiartki. Fete pokruszyc. Wlozyc wszystkie skladniki do blendera. Miksowac na papke. Jesli bardzo gesta dodac pod koniec miksowania jeszcze troche oliwy lub pare lyzek wody w ktorej gotuje sie w miedzyczasie makaron. </p><p></p><p>Potem wystarczy wymieszac gotowy sos z ugotowanym makaronem. Ja robie tak, ze makaron odlewam na sito, wrzucam z powrotem do gara, na to sos i mieszam. Bo choc to sos zimny, to jednak lepiej miesza sie z makaronem w cieplym garze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 77078, member: 206"] Moj hit na sos do makaronu (jaki lubisz, ale najlepiej rurki czyli penne). Robie glownie w lecie, bo to sos bez gotowania. Proporcji nie znam, bo robie zawsze na oko, na trzy/cztery osoby. Kawalek fety, tak 10 cm x 10 cm, wysokosc ze 3 cm, taka "cegielka" okolo 15 sztuk malych pomidorkow (ja uzywam "pomidorini di Sardegna" bo maja bardzo wyrazisty i dosc pikantny smak) 2 garsci listkow swiezej bazylii okolo 6 lyzek oliwy sol do smaku Pomidorki pokroic na polowki lub cwiartki. Fete pokruszyc. Wlozyc wszystkie skladniki do blendera. Miksowac na papke. Jesli bardzo gesta dodac pod koniec miksowania jeszcze troche oliwy lub pare lyzek wody w ktorej gotuje sie w miedzyczasie makaron. Potem wystarczy wymieszac gotowy sos z ugotowanym makaronem. Ja robie tak, ze makaron odlewam na sito, wrzucam z powrotem do gara, na to sos i mieszam. Bo choc to sos zimny, to jednak lepiej miesza sie z makaronem w cieplym garze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Sos do makaronu z fety i pomidorow (na zimno)
Top
Bottom