To jest sos do drobiu i cieleciny,smaczny zwlaszcza z piersia indyczą
Sos francuski
1 mały seler
1 jabłko
1 cebula
1/2 szklanki rosolu lub rosołu z kostki
1/2 szklanki czerwonego wina
5 łyżek drobno pokropojonych korniszonów lub pikli
2 łyżki rodzynków
3 łyżki oleju lub oliwy
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Dodać drobno starty seler i jabłko, smazyć chwilkę, wlać rosół, wino, wsypać korniszony i rodzynki, opłukane w ciepłej wodzie, wymieszać, na małym ogniu gotować około 10 minut.

Sos francuski
1 mały seler
1 jabłko
1 cebula
1/2 szklanki rosolu lub rosołu z kostki
1/2 szklanki czerwonego wina
5 łyżek drobno pokropojonych korniszonów lub pikli
2 łyżki rodzynków
3 łyżki oleju lub oliwy
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Dodać drobno starty seler i jabłko, smazyć chwilkę, wlać rosół, wino, wsypać korniszony i rodzynki, opłukane w ciepłej wodzie, wymieszać, na małym ogniu gotować około 10 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: