Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos grecki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1654215" data-attributes="member: 59"><p>Imo za duzo cebuli. Cebula ma zbyt silny, charakterystyczny smak i aromat, zeby stanowila 1/3 sosu. </p><p></p><p>Bardzo duzo soli!!! Przeciez przy takim przepisie wystarczy napisac &quot;sol do smaku&quot; nie trzeba sie silic na proporcje, bo to nie chleb czy pasztet, ktorego po upieczeniu dosolic sie nie da. Jak ktos gotuje to wie, ze lyzeczka wystarczy na 1/2kg miesa czy maki. Warzywa maja swoj smak wiec az tyle soli nie potrzebuja, zeby dawac 4 lyzeczki. </p><p>Nie lubie tez w sosie papryki, to nie jest sos wegierski, musztardy ani cytryny. Za to lubie dodac dobrej bruschetty. </p><p>Natka pietruszki moze jest ewentualnoscia, choc pasuje idealnie i zawiera ja bruschetta, ale imo konieczny jest lisc laurowy i ziele angielskie, typowe dla sosow podawanych do mies.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1654215, member: 59"] Imo za duzo cebuli. Cebula ma zbyt silny, charakterystyczny smak i aromat, zeby stanowila 1/3 sosu. Bardzo duzo soli!!! Przeciez przy takim przepisie wystarczy napisac "sol do smaku" nie trzeba sie silic na proporcje, bo to nie chleb czy pasztet, ktorego po upieczeniu dosolic sie nie da. Jak ktos gotuje to wie, ze lyzeczka wystarczy na 1/2kg miesa czy maki. Warzywa maja swoj smak wiec az tyle soli nie potrzebuja, zeby dawac 4 lyzeczki. Nie lubie tez w sosie papryki, to nie jest sos wegierski, musztardy ani cytryny. Za to lubie dodac dobrej bruschetty. Natka pietruszki moze jest ewentualnoscia, choc pasuje idealnie i zawiera ja bruschetta, ale imo konieczny jest lisc laurowy i ziele angielskie, typowe dla sosow podawanych do mies. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos grecki
Top
Bottom