Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
sos grzybowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nutka" data-source="post: 346796" data-attributes="member: 781"><p>Robię taki sosik do kopytek i placków ziemniaczanych. Pycha. </p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>trochę (z dwie garście) grzybków suszonych lub świeżych</p><p>cebulka</p><p>łyżka mąki</p><p>łyżka kwaśnej śmietany</p><p>masło roślinne - też z łyżkę</p><p>przyprawy: sól, pieprz i inne wedle uznania.</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p></p><p>Grzybki jak świeże to trzeba troszkę pogotować, ja na ogół robię z suszonych. Namaczam je wcześniej w zimnej wodzie ok. 2 szkl. Cebulkę podsmażam na maśle. Wodę po grzybkach wlewam do cebulki i tak troszkę gotuję. Grzybki drobniutko kroję i wrzucam do wywaru. Troszkę podgotuję i zaprawiam mąką ze śmietaną. Zagotowuję i przyprawiam. </p><p></p><p>Smacznego. [/b]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nutka, post: 346796, member: 781"] Robię taki sosik do kopytek i placków ziemniaczanych. Pycha. Składniki: trochę (z dwie garście) grzybków suszonych lub świeżych cebulka łyżka mąki łyżka kwaśnej śmietany masło roślinne - też z łyżkę przyprawy: sól, pieprz i inne wedle uznania. Przygotowanie: Grzybki jak świeże to trzeba troszkę pogotować, ja na ogół robię z suszonych. Namaczam je wcześniej w zimnej wodzie ok. 2 szkl. Cebulkę podsmażam na maśle. Wodę po grzybkach wlewam do cebulki i tak troszkę gotuję. Grzybki drobniutko kroję i wrzucam do wywaru. Troszkę podgotuję i zaprawiam mąką ze śmietaną. Zagotowuję i przyprawiam. Smacznego. [/b] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
sos grzybowy*
Top
Bottom