- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Sos do szparagow--- jeszcze nie wyprobowany...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
250g masla
4 zoltka
sok z jednej cytryny
100 ml bialego wina
sol, swiezo mielony pieprz
1 lyzka posiekanego szczypiorku
Maslo rozpuscic i zostawic do ostygniecia.
Zoltka z sokiem cytrynowym i winem ubic w goracej kapieli wodnej lub bezposrednio w garnku na piecu.
Sciagnac z pieca i po trochu wmieszac letnie maslo.
Przyprawic sola, pieprzem i sokiem z ctryny.
Przed podaniem posypac szczypiorkiem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
250g masla
4 zoltka
sok z jednej cytryny
100 ml bialego wina
sol, swiezo mielony pieprz
1 lyzka posiekanego szczypiorku
Maslo rozpuscic i zostawic do ostygniecia.
Zoltka z sokiem cytrynowym i winem ubic w goracej kapieli wodnej lub bezposrednio w garnku na piecu.
Sciagnac z pieca i po trochu wmieszac letnie maslo.
Przyprawic sola, pieprzem i sokiem z ctryny.
Przed podaniem posypac szczypiorkiem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: