Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
SOS koperkowo-czosnkowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 852489" data-attributes="member: 4167"><p>* 1 szklanka majonezu</p><p>* 1 szklanka śmietany (dobrego jogurtu lub mieszanki tych składników)</p><p>* dużo posiekanego koperku</p><p>* kilka ząbków czosnku (zmiażdżonych)</p><p>* sól, pieprz (najlepiej biały)</p><p></p><p>Wszystkie składniki mieszamy z sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>Latem robię taki sosik (na zmianę z tzatziki) 2 razy w tygodniu - wlewam do słoika i trzymam w lodówce.</p><p></p><p>Jest szybkim dodatkiem do &quot;letniego półmiska&quot; czyli pokrojonych warzyw (papryka, ogórki, pomidory, rzodkiewki, sałata) oraz jajek na twardo, grillowanych warzyw (papryka, cukinia, bakłażan, pieczarki), ziemniaków z ogniska lub pieczonych czy gotowanych w mundurkach, kalafiora czy brokuła z wody.</p><p></p><p>Czasami mieszam część sosu z curry lub kurkumą, część z łyżką pasty pomidorowej lub pastą paprykową z tubki.</p><p>W ten sposób można otrzymać kilka wersji sosów - np. do grilla</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 852489, member: 4167"] * 1 szklanka majonezu * 1 szklanka śmietany (dobrego jogurtu lub mieszanki tych składników) * dużo posiekanego koperku * kilka ząbków czosnku (zmiażdżonych) * sól, pieprz (najlepiej biały) Wszystkie składniki mieszamy z sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Latem robię taki sosik (na zmianę z tzatziki) 2 razy w tygodniu - wlewam do słoika i trzymam w lodówce. Jest szybkim dodatkiem do "letniego półmiska" czyli pokrojonych warzyw (papryka, ogórki, pomidory, rzodkiewki, sałata) oraz jajek na twardo, grillowanych warzyw (papryka, cukinia, bakłażan, pieczarki), ziemniaków z ogniska lub pieczonych czy gotowanych w mundurkach, kalafiora czy brokuła z wody. Czasami mieszam część sosu z curry lub kurkumą, część z łyżką pasty pomidorowej lub pastą paprykową z tubki. W ten sposób można otrzymać kilka wersji sosów - np. do grilla [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
SOS koperkowo-czosnkowy*
Top
Bottom