Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos lubczykowy - na ciepło*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 852493" data-attributes="member: 4167"><p>Na niewielkiej ilości oleju rumienię pokrojoną w dowolne kawałki kiełbasę, parówki lub mortadelę. Dodaję posiekaną cebulę i całość smażę, aż cebulka się zrumieni.</p><p>W gorącej wodzie rozpuszczam vegetę lub kostkę rosołową warzywną - dodaję sporo posiekanego świeżego lubczyku (same listki - bez łodyg) i chwilę gotuję, dodaję dobrą gęstą pastę pomidorową (koncentrat). </p><p>Doprawiam pieprzem oraz cukrem. Sos powinien mieć wyraźnie pomidorowy smak.</p><p>Zagęszczam mieszanką mąki ziemniaczanej i wody. Do zagęszczonego sosu wkładam kiełbasę ze zrumienioną cebulką i chwilkę zagotowuję.</p><p></p><p>Podaję z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.</p><p></p><p>Do takiego sosu można włożyć ćwiartki jajek na twardo i podać np. z bagietką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 852493, member: 4167"] Na niewielkiej ilości oleju rumienię pokrojoną w dowolne kawałki kiełbasę, parówki lub mortadelę. Dodaję posiekaną cebulę i całość smażę, aż cebulka się zrumieni. W gorącej wodzie rozpuszczam vegetę lub kostkę rosołową warzywną - dodaję sporo posiekanego świeżego lubczyku (same listki - bez łodyg) i chwilę gotuję, dodaję dobrą gęstą pastę pomidorową (koncentrat). Doprawiam pieprzem oraz cukrem. Sos powinien mieć wyraźnie pomidorowy smak. Zagęszczam mieszanką mąki ziemniaczanej i wody. Do zagęszczonego sosu wkładam kiełbasę ze zrumienioną cebulką i chwilkę zagotowuję. Podaję z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Do takiego sosu można włożyć ćwiartki jajek na twardo i podać np. z bagietką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos lubczykowy - na ciepło*
Top
Bottom