Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos makowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1075581" data-attributes="member: 692"><p><strong>Sos makowy z cebulą i migdałami</strong></p><p></p><p>1 cebula, posiekana</p><p>1 łyżka oleju z pestek winogron</p><p>1 łyżka maku, sparzonego i odsączonego</p><p>2 łyżki wina białego ( mozelskie)</p><p>2 łyżki płatków migdałowych</p><p>1 łyżeczka miodu</p><p>sól, biały pieprz, sok i skórka z cytryny do smaku.</p><p></p><p>Cebulę zeszklić na oleju, podlać winem, poddusić. Dodać płatki migdałowe, zmiksować. Dodać mak i dodatki smakowe. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub winem do pożądanej gęstości.</p><p>Podawać do gotowanego kurczaka, do ryby na parze, do gotowanej wieprzowiny, do makaronu <em>orechiette</em>, do gotowanych brokułów i innych warzyw.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60090[/ATTACH]</p><p></p><p><a href="http://kulinarki.blogspot.com/2011/01/sos-makowy-z-cebula-i-migdaami.html" target="_blank">przepis autorski</a></p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1075581, member: 692"] [B]Sos makowy z cebulą i migdałami[/B] 1 cebula, posiekana 1 łyżka oleju z pestek winogron 1 łyżka maku, sparzonego i odsączonego 2 łyżki wina białego ( mozelskie) 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżeczka miodu sól, biały pieprz, sok i skórka z cytryny do smaku. Cebulę zeszklić na oleju, podlać winem, poddusić. Dodać płatki migdałowe, zmiksować. Dodać mak i dodatki smakowe. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub winem do pożądanej gęstości. Podawać do gotowanego kurczaka, do ryby na parze, do gotowanej wieprzowiny, do makaronu [I]orechiette[/I], do gotowanych brokułów i innych warzyw. [ATTACH=full]60090[/ATTACH] [URL="http://kulinarki.blogspot.com/2011/01/sos-makowy-z-cebula-i-migdaami.html"]przepis autorski[/URL] qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos makowy*
Top
Bottom