Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos malinowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1005992" data-attributes="member: 10341"><p>Nie bardzo wiedziałam, gdzie go umieścić, bo ten sos podaje się do deseru z francuskiego ciasta. Ale w końcu to też sos, tylko że slodki. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>20 dkg cukru</p><p>100 ml wody</p><p>1/2 kg malin</p><p>ewntualnie trochę soku z cytryny </p><p></p><p>Cukier i wodę mieszamy w garnuszku, stawiamy na małym ogniu i bez mieszania pozwalamy, by cukier rozpuścił się w wodzie i powstał klarowny syrop. </p><p>Maliny miksujemy i przecieramy przez sito.</p><p>Gorący syrop łączymy z malinami. Dla zachowania pięknego koloru można podczas miksowania malin dodać odrobinę soku z cytryny. Podajemy do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31607" target="_blank">paluchów z ciasta francuskiego</a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1005992, member: 10341"] Nie bardzo wiedziałam, gdzie go umieścić, bo ten sos podaje się do deseru z francuskiego ciasta. Ale w końcu to też sos, tylko że slodki. [B]Składniki [/B]20 dkg cukru 100 ml wody 1/2 kg malin ewntualnie trochę soku z cytryny Cukier i wodę mieszamy w garnuszku, stawiamy na małym ogniu i bez mieszania pozwalamy, by cukier rozpuścił się w wodzie i powstał klarowny syrop. Maliny miksujemy i przecieramy przez sito. Gorący syrop łączymy z malinami. Dla zachowania pięknego koloru można podczas miksowania malin dodać odrobinę soku z cytryny. Podajemy do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31607"]paluchów z ciasta francuskiego[/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos malinowy*
Top
Bottom