Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos meksykański*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 30573" data-attributes="member: 49"><p><strong>Sos meksykański </strong> </p><p></p><p>10 dag ostrej czerwonej peperoni, </p><p>3 dojrzałe pomidory (lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego, </p><p>1 czerwona papryka, </p><p>4 łyżki oliwy z oliwek, </p><p>1 ząbek czosnku, </p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki, </p><p>1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, </p><p>1 łyżeczka cukru, </p><p>odrobina mielonej kolendry, </p><p>sól do smaku. </p><p></p><p>Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i pokroić w cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa połączyć, dodać oliwę, pieprz cayenne i cukier. Doprawić solą. Wszystko zmiksować. Dodać natkę pietruszki i odrobinę kolendry. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać do pieczonych mięs.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 30573, member: 49"] [B]Sos meksykański [/B] 10 dag ostrej czerwonej peperoni, 3 dojrzałe pomidory (lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 czerwona papryka, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka cukru, odrobina mielonej kolendry, sól do smaku. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i pokroić w cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa połączyć, dodać oliwę, pieprz cayenne i cukier. Doprawić solą. Wszystko zmiksować. Dodać natkę pietruszki i odrobinę kolendry. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać do pieczonych mięs. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos meksykański*
Top
Bottom