Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
sos paprykowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mAnth" data-source="post: 58326" data-attributes="member: 146"><p>Efekt mojej improwizacji pod tytułem &quot;coś na szybko do sajgonek&quot;, w smaku przypominał słodki sos chili.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>2 średnie czerwone papryki, obdarte ze skóry (użyłam mrożonych)</p><p>1/3 strąka ostrej czerwonej papryczki (czyli ok 4 cm)</p><p>1 średnia cebula</p><p>5 łyżek oleju ryżowego</p><p>1/2 szkl bulionu</p><p>3 łyżki octu jabłkowego (pewnie lepszy byłby ryżowy, ale nie miałam)</p><p>1 łyżka sosu sojowego</p><p>1/2 łyżeczki imbiru</p><p>1 łyżeczka chrzanu</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Cebulę i słodką paprykę pokroiłam w grubą kostkę, paprykę ostrą - w drobną. Na oleju zeszkliłam cebulę. Do tego wrzuciłam obie papryki i szybko wlałam mieszaninę pozostałych składników. Uzupełniłam wodą do ok. 450 ml objętości, zagotowałam i zmiksowałam. I już.</p><p></p><p>Smacznego, mAnth.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mAnth, post: 58326, member: 146"] Efekt mojej improwizacji pod tytułem "coś na szybko do sajgonek", w smaku przypominał słodki sos chili. Składniki: 2 średnie czerwone papryki, obdarte ze skóry (użyłam mrożonych) 1/3 strąka ostrej czerwonej papryczki (czyli ok 4 cm) 1 średnia cebula 5 łyżek oleju ryżowego 1/2 szkl bulionu 3 łyżki octu jabłkowego (pewnie lepszy byłby ryżowy, ale nie miałam) 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka chrzanu Przygotowanie: Cebulę i słodką paprykę pokroiłam w grubą kostkę, paprykę ostrą - w drobną. Na oleju zeszkliłam cebulę. Do tego wrzuciłam obie papryki i szybko wlałam mieszaninę pozostałych składników. Uzupełniłam wodą do ok. 450 ml objętości, zagotowałam i zmiksowałam. I już. Smacznego, mAnth. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
sos paprykowy*
Top
Bottom