Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieczarkowy z serkiem topionym i estragonem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1229595" data-attributes="member: 692"><p>1/2 kg pieczarek</p><p>1 łyżka oleju + 2 łyżeczki masła</p><p>2 szalotki lub nieduże cebule</p><p>1 łyżka musztardy gładkiej</p><p>200 g topionych serków ( najlepiej w &quot;kiełbaskach)</p><p>1 łyżeczka suszonego estragonu</p><p>sól, sos sojowy klasyczny ( nie indonezyjski na przyklad, bo za slodki; ja najbardziej lubie Kikkomann tradycyjnie warzony)</p><p></p><p>Pieczarki oczyścić, pokroić i obsmażyć na mieszance masła i oleju winogronowego ( lub słonecznikowego, inne oleje maja zbyt intensywny smak), zdjąć z patelni, tłuszcz zostawić.</p><p>Na tym samym tłuszczu zeszklić 2 szalotki ( lub nieduże cebule) pokrojone w kostkę , podlać wodą, sypnąć 1 płaską łyżeczkę suszonego estragonu, dołożyć musztardę i topiony serek, wszystko razem gotować na wolnym ogniu, aż zrobi się w miarę jednolity sos. Dołożyć pieczarki, dosmaczać sosem sojowym ( ok. 2 łyżeczek) i solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1229595, member: 692"] 1/2 kg pieczarek 1 łyżka oleju + 2 łyżeczki masła 2 szalotki lub nieduże cebule 1 łyżka musztardy gładkiej 200 g topionych serków ( najlepiej w "kiełbaskach) 1 łyżeczka suszonego estragonu sól, sos sojowy klasyczny ( nie indonezyjski na przyklad, bo za slodki; ja najbardziej lubie Kikkomann tradycyjnie warzony) Pieczarki oczyścić, pokroić i obsmażyć na mieszance masła i oleju winogronowego ( lub słonecznikowego, inne oleje maja zbyt intensywny smak), zdjąć z patelni, tłuszcz zostawić. Na tym samym tłuszczu zeszklić 2 szalotki ( lub nieduże cebule) pokrojone w kostkę , podlać wodą, sypnąć 1 płaską łyżeczkę suszonego estragonu, dołożyć musztardę i topiony serek, wszystko razem gotować na wolnym ogniu, aż zrobi się w miarę jednolity sos. Dołożyć pieczarki, dosmaczać sosem sojowym ( ok. 2 łyżeczek) i solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieczarkowy z serkiem topionym i estragonem*
Top
Bottom