Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieczarkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1488260" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Sos pieczarkowy</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86698[/ATTACH]</p><p></p><p>niewielka ilość oleju rzepakowego</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 cebule, pokrojone w drobną kosteczkę</p><p>500 g pieczarek , pokrojonych w czosnek</p><p>1 gałązka rozmarynu</p><p>100 ml białego wytrawnego wina</p><p>50 g masła</p><p>200 ml śmietany 30%</p><p>2 łyżki sosu sojowego</p><p>biały mielony pieprz </p><p></p><p>1. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, a następnie dodajemy cebulę. Gdy cebula się zeszkli przekładamy do miseczki</p><p>2.Ponownie wlewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pieczarki. Dodajemy cebulę i czosnek oraz wino i rozmaryn. Podgrzewamy aż wino wyparuje.</p><p>3.Dodajemy masło, śmietanę oraz sos sojowy. Doprawiamy białym pieprzem. W razie potrzeby redukujemy płyn.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1488260, member: 140"] [SIZE=14][B]Sos pieczarkowy[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86698[/ATTACH] niewielka ilość oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku 2 cebule, pokrojone w drobną kosteczkę 500 g pieczarek , pokrojonych w czosnek 1 gałązka rozmarynu 100 ml białego wytrawnego wina 50 g masła 200 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego biały mielony pieprz 1. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, a następnie dodajemy cebulę. Gdy cebula się zeszkli przekładamy do miseczki 2.Ponownie wlewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pieczarki. Dodajemy cebulę i czosnek oraz wino i rozmaryn. Podgrzewamy aż wino wyparuje. 3.Dodajemy masło, śmietanę oraz sos sojowy. Doprawiamy białym pieprzem. W razie potrzeby redukujemy płyn. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieczarkowy
Top
Bottom