Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieprzowy do steków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1333211" data-attributes="member: 2721"><p>Stek wołowy to danie jednocześnie eleganckie, a jednak na tyle łatwe i szybkie w wykonaniu, że może gościć na stole także bez żadnej szczególnej okazji. Z sosem pieprzowym stanowi znakomity duet. </p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]76247[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">150 ml mleka</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 łyżeczki zielonego pieprzu</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">ew. ciemny sos sojowy dla koloru</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span><span style="font-size: 26px">W małym rondelku roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy łyżkę mąki i przez chwilę smażymy, mieszając. Następnie, energicznie mieszająć, dolewamy mleko. Do gotującego się sosu dodajemy świeżo zmielony zielony pieprz i sól do smaku. Sos powinien być wyraźnie pieprzny w smaku. Jeśli chcemy ciemniejszy kolor sosu, można dodać 2-3 krople ciemnego sosu sojowego. Jeśli chcemy rzadszy sos, dodajemy więcej mleka.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Usmażone steki podajemy polane ciepłym sosem (można dodatkowo dla dekoracji posypac je tłuczonym kolorowym pieprzem).</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1333211, member: 2721"] Stek wołowy to danie jednocześnie eleganckie, a jednak na tyle łatwe i szybkie w wykonaniu, że może gościć na stole także bez żadnej szczególnej okazji. Z sosem pieprzowym stanowi znakomity duet. [SIZE=10] [ATTACH=full]76247[/ATTACH] 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 150 ml mleka 1/2 łyżeczki zielonego pieprzu sól do smaku ew. ciemny sos sojowy dla koloru [/SIZE][SIZE=10]W małym rondelku roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy łyżkę mąki i przez chwilę smażymy, mieszając. Następnie, energicznie mieszająć, dolewamy mleko. Do gotującego się sosu dodajemy świeżo zmielony zielony pieprz i sól do smaku. Sos powinien być wyraźnie pieprzny w smaku. Jeśli chcemy ciemniejszy kolor sosu, można dodać 2-3 krople ciemnego sosu sojowego. Jeśli chcemy rzadszy sos, dodajemy więcej mleka. Usmażone steki podajemy polane ciepłym sosem (można dodatkowo dla dekoracji posypac je tłuczonym kolorowym pieprzem). [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos pieprzowy do steków
Top
Bottom