Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos pomidorowo-dyniowy z warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 905672" data-attributes="member: 4167"><p>* 2 kg pomidorów posiekanych grubo pomidorów bez skórek (najlepiej malinówek)</p><p>* 1 kg ugotowanej (upieczonej) dyni - puree</p><p>* 50 dag posiekanej cebuli</p><p>* 50 dag grubo utartych pieczarek</p><p>* 50 dag (ugotowanej i utartej) marchewki</p><p>* 2-3 duże liście laurowe</p><p>* 5-8 ziarenek ziela angielskiego</p><p>* 2 łyżki papryki mielonej (mieszanka słodkiej i ostrej)</p><p>* łyżeczka pieprzu</p><p>* łyżka vegety</p><p>* 2-3 łyżki cukru</p><p>* sól do smaku</p><p>* ew. koncentrat pomidorowy</p><p>* 5 łyżek oleju (słonecznikowy, rzepakowy, z pestek winogron)</p><p>* kwasek cytrynowy do smaku</p><p></p><p>~ Składniki ugotować razem do miękkości i zmiksować lub przetrzeć przez sitko.</p><p></p><p>~ Sosik nadaje się, na ciepło, do makaronu, ryżu, gołąbków lub, na zimno, jako domowy ketchup.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 905672, member: 4167"] * 2 kg pomidorów posiekanych grubo pomidorów bez skórek (najlepiej malinówek) * 1 kg ugotowanej (upieczonej) dyni - puree * 50 dag posiekanej cebuli * 50 dag grubo utartych pieczarek * 50 dag (ugotowanej i utartej) marchewki * 2-3 duże liście laurowe * 5-8 ziarenek ziela angielskiego * 2 łyżki papryki mielonej (mieszanka słodkiej i ostrej) * łyżeczka pieprzu * łyżka vegety * 2-3 łyżki cukru * sól do smaku * ew. koncentrat pomidorowy * 5 łyżek oleju (słonecznikowy, rzepakowy, z pestek winogron) * kwasek cytrynowy do smaku ~ Składniki ugotować razem do miękkości i zmiksować lub przetrzeć przez sitko. ~ Sosik nadaje się, na ciepło, do makaronu, ryżu, gołąbków lub, na zimno, jako domowy ketchup. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos pomidorowo-dyniowy z warzywami
Top
Bottom