Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos pomidorowy aromatyczny na zime
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 138599" data-attributes="member: 52"><p><strong>SOS POMIDOROWY AROMATYCZNY NA ZIME</strong></p><p></p><p>5 kg dojrzalych pomidorow </p><p>2 cebule</p><p>2 zabki czosnku </p><p>pol szklanki oliwy z oliwek extravergine</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>listki bazylii</p><p>szczypta oregano</p><p></p><p>- pomidory umyc, przekroic na polowe, usunac pestki i czesc plynu, przetrzec uzywajac przyrzadu do przecierania warzyw</p><p>- podgrzac oliwe, poddusic w niej siekana cebule wraz z zabkami czosnku, dodac przecier pomidorowy, troche soli i pieprzu, a nastepnie dusic przez 20 minut</p><p>- w polowie duszenia dodac listki bazylii i szczypte oregano</p><p>- goracy sos wlewac do sloikow pollitrowych / wyjdzie ich 8 /</p><p>- pasteryzowac przez 20 minut</p><p>- przechowywac do roku</p><p></p><p>Jesli posiada sie wloska maszynke do oddzelania pestek i skorek od pomidorowego miazszu, wystarczy poddusic cale pomidory i przepuscic je przez te maszynke / przypomina maszynke do miesa, ale ma walek pelen malutkich dziurek /. Taka maszynka umozliwia przetworzenie kilkudziesieciu kg pomidorow na raz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 138599, member: 52"] [B]SOS POMIDOROWY AROMATYCZNY NA ZIME[/B] 5 kg dojrzalych pomidorow 2 cebule 2 zabki czosnku pol szklanki oliwy z oliwek extravergine sol pieprz listki bazylii szczypta oregano - pomidory umyc, przekroic na polowe, usunac pestki i czesc plynu, przetrzec uzywajac przyrzadu do przecierania warzyw - podgrzac oliwe, poddusic w niej siekana cebule wraz z zabkami czosnku, dodac przecier pomidorowy, troche soli i pieprzu, a nastepnie dusic przez 20 minut - w polowie duszenia dodac listki bazylii i szczypte oregano - goracy sos wlewac do sloikow pollitrowych / wyjdzie ich 8 / - pasteryzowac przez 20 minut - przechowywac do roku Jesli posiada sie wloska maszynke do oddzelania pestek i skorek od pomidorowego miazszu, wystarczy poddusic cale pomidory i przepuscic je przez te maszynke / przypomina maszynke do miesa, ale ma walek pelen malutkich dziurek /. Taka maszynka umozliwia przetworzenie kilkudziesieciu kg pomidorow na raz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos pomidorowy aromatyczny na zime
Top
Bottom