Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos rodzynkowy do pieczeni cielęcej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 189627" data-attributes="member: 90"><p>W jakimś programie tv zobaczyłam, bardzo nam smakuje ( myślę, że do innego mięsa białego też będzie OK:</p><p></p><p>galaretka z pieczenia mięsa</p><p>rodzynki </p><p>pokrojone śliwki kaliornijskie ( ja na mniej więcej 2 szkl. płynu daję ok. 5 dag rodzynek i 3 dag śliwek)</p><p>miód</p><p>czosnek granulowany</p><p>sok z cytryny</p><p><em>czerwone wino(węgierskie)</em>-ja nie daję</p><p>cukier do smaku </p><p>galaretkę z pieczenia mięsa rozpuścić, dodać rodzynki i gotować, dołożyć pokrojone śliwki, miód, sok z cytryny, czosnek i cukier ( <em>oraz wino-ale ja nie lubię</em> )</p><p>Miód, sok z cytryny i cukier dodawać stopniowo ( np. po łyżce) aby wyczuć smak, który najbardziej będzie nam odpowiadał (sos ma być słodko-kwaśny)</p><p>Zagęścić zasmażką białą z mąki i masła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 189627, member: 90"] W jakimś programie tv zobaczyłam, bardzo nam smakuje ( myślę, że do innego mięsa białego też będzie OK: galaretka z pieczenia mięsa rodzynki pokrojone śliwki kaliornijskie ( ja na mniej więcej 2 szkl. płynu daję ok. 5 dag rodzynek i 3 dag śliwek) miód czosnek granulowany sok z cytryny [I]czerwone wino(węgierskie)[/I]-ja nie daję cukier do smaku galaretkę z pieczenia mięsa rozpuścić, dodać rodzynki i gotować, dołożyć pokrojone śliwki, miód, sok z cytryny, czosnek i cukier ( [I]oraz wino-ale ja nie lubię[/I] ) Miód, sok z cytryny i cukier dodawać stopniowo ( np. po łyżce) aby wyczuć smak, który najbardziej będzie nam odpowiadał (sos ma być słodko-kwaśny) Zagęścić zasmażką białą z mąki i masła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos rodzynkowy do pieczeni cielęcej*
Top
Bottom