Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos rokpolowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 26978" data-attributes="member: 49"><p><strong>Sos rokpolowy</strong> </p><p></p><p>15 dag sera pleśniowego rokpol </p><p>100 ml rosołu (może być z kostki) </p><p>200 ml gęstej kwaśnej śmietany </p><p>1 średnia cebula </p><p>2 łyżki posiekanych włoskich orzechów </p><p>1 łyżka masła </p><p>sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na maśle. Zalać rosołem i śmietaną. Dusić ok 3 min. Dodać ser rokpol. Nadal dusić, aż ser się roztopi. Dodać posiekane orzechy włoskie. Podprawić solą i pieprzem Dokładnie wymieszać. Podawać do makaronu i placków ziemniaczanych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 26978, member: 49"] [B]Sos rokpolowy[/B] 15 dag sera pleśniowego rokpol 100 ml rosołu (może być z kostki) 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na maśle. Zalać rosołem i śmietaną. Dusić ok 3 min. Dodać ser rokpol. Nadal dusić, aż ser się roztopi. Dodać posiekane orzechy włoskie. Podprawić solą i pieprzem Dokładnie wymieszać. Podawać do makaronu i placków ziemniaczanych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos rokpolowy*
Top
Bottom