- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sos ten przygotowałam na Festiwal Kuchni Rosyjskiej. Nadaje się do kanapek, wędlin, mięs pieczonych i mięs na zimno, do drobiu oraz pieczonych ziemniaków. Uważam, że pasował by także do jajek na twardo. Inspirację znalazłam tutaj.
4 łyżki majonezu
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany (22%)
2 łyżeczki chrzanu
1-2 konserwowe ogórki ( zależnie od ich wielkości)
marynowane buraki ( objętościowo taka ilość, jak ogórków)
1/2 niedużej cebuli
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Majonez wymieszać ze śmietaną i chrzanem. Posiekać drobno ogórki, buraczki i cebulę. Wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem.

4 łyżki majonezu
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany (22%)
2 łyżeczki chrzanu
1-2 konserwowe ogórki ( zależnie od ich wielkości)
marynowane buraki ( objętościowo taka ilość, jak ogórków)
1/2 niedużej cebuli
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Majonez wymieszać ze śmietaną i chrzanem. Posiekać drobno ogórki, buraczki i cebulę. Wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: